Nieuws

Huis ingestort in Venlose binnenstad, geen slachtoffers

© Omroep Venlo
In de binnenstad van Venlo is een huis volledig ingestort. Dat gebeurde woensdagmiddag rond 16:00 uur.
Het huis ligt aan de Bergstraat. Hulpdiensten rukten direct massaal uit en begonnen een zoekactie naar eventuele slachtoffers.

Naar buiten
Rond 17:00 uur werd duidelijk dat er niemand meer in het pand was op het moment van de instorting. De bewoonster was vlak voor de instorting naar buiten gekomen. Het zou gaan om een 83-jarige vrouw.Ook de naastgelegen woning is beschadigd, zo meldt de politie. Omliggende panden zijn ontruimd en de wijde omgeving is afgezet, ook omdat er risico is op gaslekkages.
Audio: Verslaggever Guus Benders in gesprek met een ooggetuige (24 jan 2018)

Enorm kabaal

Volgens de overbuurvrouw van het ingestorte pand klonk er ineens een hevig kabaal. "Ik zat in de woonkamer aan de telefoon en hoorde een enorm kabaal", zegt de vrouw. "Ik keek naar buiten en toen kwam het hele huis naar beneden."

Cultuurwijk Q4

De woning die is ingestort staat middenin de wijk Q4. Ruim tien jaar geleden begon de gemeente Venlo om de toenmalige probleemwijk op te knappen tot 'kunstenaarswijk'.

Verschillende panden werden gesloopt, maar door grote problemen binnen het project bleef een nieuwe invulling van die braakliggende terreinen vaak uit. De problemen binnen het Q4-project werden ook politiek een heikel punt in Venlo.
Rood aangegeven de ingestorte woning in de Bergstraat in Venlo. © Google Streetview
© Track'88
© René op de Laak

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!