Pitlane: De rol van Japan en Honda in het Verstappen-succes

Max Verstappen maakt zich op voor de volgende grand prix. © Red Bull Content Pool
Uitzinnige fans, een prachtig circuit, regenbuien in de lucht en kleine verschillen in het Formule 1-wereldkampioenschap: de GP van Japan kon wel eens een spectaculaire aangelegenheid worden.
Pitlane blikt vooruit op het raceweekend in Suzuka, waar voor Max Verstappen de leiding in het wereldkampioenschap op het spel staat: hij voelt de hete adem van de Ferrari's in zijn nek.

Geschiedenis

In deze aflevering is er ook aandacht voor de rol van Japan en motorleverancier Honda in de Formule 1-geschiedenis, en de carrières van Jos en Max Verstappen in het bijzonder. "Eigenlijk zou Jos het nieuwe Honda gaan leiden", vertelt L1's Formule 1-expert Xavier Maassen. "En de basis van wat nu in de auto van Max ligt komt ook van Honda."
Verder komen de indrukwekkende, beëindigde serie van Verstappen, de balans tussen Red Bull en Ferrari én de hoogtepunten van het circuit aan bod.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een grand prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!