Demi Schuurs terug in top tien van de wereldranglijst

Demi Schuurs (archief) © Orange Pictures
Demi Schuurs is op de wereldranglijst voor dubbelspelers opgeklommen naar de tiende plaats.
De tennisster uit Nieuwstadt steeg drie plekken op de ranglijst.

Record

Schuurs staat niet voor de eerste keer in de top tien van dubbelspelers. Sinds 2018 lukte dat alleen in 2020 niet. Toen was haar hoogste positie nummer elf van de wereld. In 2018 én 2019 stond ze zelfs een periode op de zevende plek op de wereldranglijst. Dit is ook haar beste positie.

Dubbel succes

De stijging op de ranglijst komt niet onverwacht. Schuurs is namelijk in vorm. Zij en haar dubbelpartner Luisa Stefani uit Brazilië zijn goed op elkaar ingespeeld. Zo wonnen ze eind februari het WTA1000 toernooi in Qatar. Stefani was toen de gloednieuwe dubbelpartner van de Nederlandse tennisster. Kort erna behaalde het duo de kwartfinale van Indian Wells. Dit toernooi wordt gezien als het grootste toernooi buiten de vier Grand Slams.

Luisa Stefani

De dubbelpartner van Schuurs heeft ook stappen gezet op de ranglijst. Stefani staat net buiten de top tien, op plek nummer elf, net onder haar dubbelpartner.

Olympische Spelen

Voor de Limburgse tennisster is het belangrijk dit niveau te behouden. Met voldoende punten heeft ze de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Schuurs heeft tot 10 juni om zich te plaatsen. De directe inschrijvingen voor de Olympische Spelen worden bepaald op basis van de WTA-ranglijsten na Roland-Garros.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!