Hoe ver kan Fortuna nog komen? 'Leg ons geen druk op'

Fortuna Sittard © Niels van Renen
Om niet te verzanden in het niemandsland van de Eredivisie is er voor Fortuna de rest van het seizoen nog veel om voor te spelen. Toch kijken ze in Sittard niet al te ver vooruit: "We hebben een pittig programma en moeten dus reëel zijn."
Met andere woorden: niet te ver vooruit kijken, ook al gaat het nog maar om zes wedstrijden in de reguliere competitie. Maar met FC Twente (uit) en Feyenoord (thuis) liegt het schema er voor de komende twee weken niet om.

Verwachtingen

"Ik snap dat de buitenwereld wél naar de stand kijkt," realiseert topscorer Kaj Sierhuis zich. "En die mensen zien dat we tiende staan en het verschil met de ploegen boven ons niet zo groot is." Coach Danny Buijs geeft wél een inkijkje in de plannen: "Het programma is stevig, want na Twente en Feyenoord komen PSV en Go Ahead ook nog naar Sittard. Maar als er een paar wedstrijden voor het einde een situatie is, waarbij we alles-of-niets moeten gaan spelen om nog nog een paar plekjes te stijgen richting play-offs, dan gaan we dat doen. Want we willen natuurlijk het hoogste."
Kijk hier naar de interviews met Kaj Sierhuis, Danny Buijs en Rodrigo Guth.

Play-offs

Zoals de situatie nu is, zou plek negen op de ranglijst recht geven op deelname aan de play-offs voor een Europees ticket. Dat heeft er mee te maken dat Feyenoord en NEC de bekerfinale tegen elkaar spelen. Die teams staan stevig in de top-8 van de eredivisie, waardoor deelname aan de nacompetitie ook voor de nummer 9 haalbaar is. Het gat naar die positie is op dit moment slechts één punt. In die strijd heeft Fortuna concurrentie van Sparta, FC Utrecht en Heerenveen.

Vooruitkijken

Als de Sittardenaren zichzelf hadden beloond met drie punten, na de goede wedstrijd tegen N.E.C., waren de kaarten nog beter. Nu redde Sierhuis vlak voor tijd nog een punt. "Als je naar dit soort wedstrijden kijkt," vertelt Buijs, "dan doen we onszelf tekort. Aan de andere kant herstellen we ons wél van de zeperd tegen Sparta, afgelopen weekend. Dus is het prima om niet te ver vooruit te kijken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!