Stadionverbod en geldboete voor VVV-fan die veld op rende

VVV-fans vieren de goal van Pepijn Doesburg tegen TOP Oss. © Orange Pictures
De supporter van VVV-Venlo die vrijdag in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen TOP Oss het veld op rende, is voorlopig niet meer welkom in Stadion De Koel.
De club heeft hem een stadionverbod opgelegd. Voetbalbond KNVB gaat de man bovendien een landelijk stadionverbod opleggen waarvan de hoogte nog bepaald moet worden. Verder krijgt de VVV-aanhanger, die met zijn actie ervoor zorgde dat de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt, ook een geldboete.

Vieren

De supporter werd overmand door emoties toen VVV-spits Pepijn Doesburg in de 89ste minuut de 2-0 scoorde. Hij rende het veld op om het doelpunt te vieren en deed dat in het zicht van dusdanig veel camera's waardoor hij snel geïdentificeerd kon worden.

Handlangers

In eerste instantie wist de man nog te ontkomen: andere supporters trokken hem terug de tribune op. VVV zegt twee handlangers in beeld te hebben, zij kunnen ook op een stadionverbod rekenen. Daarnaast laat de club weten dat zij een mogelijke boete vanuit de KNVB op het drietal zal verhalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!