Dubbele bekerdomper: geen feestjes in Venlo en Panningen

De handbalsters van HC Groot Venlo likken de wonden na de nederlaag in de bekerfinale. © Publiciteitvisie.nl
In het handbal bleef zaterdag Limburgs bekersucces uit. Zowel de vrouwen van Handbal Groot Venlo als de mannen van Herpertz/Bevo Hc grepen in hun finalewedstrijd in Almere naast de eindzege.
De Venlose ploeg ging ondanks een overwicht het schip in tegen VOC, Bevo ging kopje onder tegen Aalsmeer.
Vooral bij Handbal Groot Venlo overheerste het gevoel dat het team een gouden kans op eremetaal had laten liggen. "Je kunt met drie punten voor komen, maar je laat het liggen en verliest met een marge van drie", zei trainer Robin Gielen, die zag dat zijn team bijna de hele wedstrijd de baas was. "Dan is er iets niet goed gegaan in de eindfase."

Mentaal

Daarmee waren de rollen omgedraaid ten opzichte van een jaar geleden: ook toen stuitten Venlo en VOC op elkaar in de finale, en won Venlo wel. Dat het nu niet lukte, leek onder meer met de mentale druk van een finalewedstrijd te maken te hebben. "Dat brengt iets extra's met zich mee", aldus Demi Smolenaers. "Zeker in de laatste vijf minuten, bij de doelpunten die je moet maken, voel je dat." Keepster Liza Rovers benoemt ook de mentale factor. "Zeker op het laatst was het heel spannend. Dan mis je een stukje secuur spel, verlies je ballen en krijg je ze om de oren."

Sfeer

Doordat bij de mannen Bevo duidelijk de mindere was tegen Aalsmeer, werd naast Venlo ook Panningen een bekerfeestje door de neus geboord. Hoewel: de fans van de beide verenigingen maakten er in het Topsportcentrum in Almere wel degelijk een feestje van. Ze steunden elkaar gedurende de dag en zorgden zo voor een mooie sfeer op de tribune.

Niveau

Ondertussen werd Bevo binnen de lijnen van de vloer geveegd. "Ik denk dat niemand zijn niveau haalt vandaag", was de zure conclusie van doelman Arjan Versteijnen. De wedstrijd was nog niet halverwege toen duidelijk werd dat Bevo aan het kortste eind ging trekken. "Als je kijkt hoeveel publiek is meegereisd, doet dat heel veel", zag ploeggenoot Dario Polman, die kritisch is op zijn eigen spel, maar ook het vizier direct weer op de competitie richt. "Ik kwam er ook niet helemaal lekker in. Zonde, het moet beter in de play-offs."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!