Timo Kielich wint Volta NXT Classic na spannend slot

De winnaar van de Volta NXT Classic 2024 Timo Kielich © Foto George Deswijzen
Timo Kielich heeft zaterdagmiddag de slopende Volta NXT Classic gewonnen. Hij toonde zijn kracht in een sprintduel met Pascal Eenkhoorn en kwam als sterkste uit de strijd.
De Belg, rijdend voor Alpecin-Deceuninck, was in de ontknoping in Eijsden het meest geslepen.

Kopgroep

De Volta NXT Classic kende een vroege kopgroep, maar die viel uiteen op de Loorberg. Vanuit het peloton kwam er een tempoversnelling van Pascal Eenkhoorn. Gianluca Brambilla viel even later aan op de Camerig. Daarna startte Huub Artz de aanval. Hij nam lange tijd de leiding.

Sprint

Na een lange vlucht werd Artz gegrepen. Op het Mheerelindje viel Pascal Eenkhoorn aan. Op dertien kilometer voor de finish had hij een voorsprong van ruim tien seconden. Timo Kielich voegde zich bij hem voor de ontknoping. Eenkhoorn vertrok vervolgens te vroeg voor de laatste bocht waardoor hij was gezien in de eindsprint en Kielich aan het langste eind trok.

Vrouwen

Bij de vrouwen kwam Femke Markus van de Limburgse SD Worx-ploeg als eerste over de streep. Na een zware koers en spannende eindsprint bleek de Nederlandse renster de sterkste te zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!