VVV blijft kalm wanneer de spanning oploopt

Doelpuntenmakers Elias Sierra (links) en Pepijn Doesburg na de zege op TOP Oss © Orange Pictures
In de week waarin VVV-Venlo toekomstig trainer John Lammers presenteerde, liep ook de spanning in de strijd om een play-off ticket op. Maar Rick Kruys en zijn ploeg hielden het hoofd koel tegen TOP Oss.
"Daardoor wordt de spanning enorm, met drie ploegen en misschien wel vier ploegen nog volop in de race", zo rekende vertrekkend trainer Kruys na afloop snel uit.

Bilspleet

Alleen toen het vlak voor tijd 2-0 werd, dankzij invaller Pepijn Doesburg, werd het één fan allemaal teveel en rende hij het veld op. Vervolgens rende hij net zo hard weer terug om door zijn vrienden weer de tribune opgetrokken te worden. Aan de andere kant hield en steward hem vast aan de benen. De tv-beelden toonden een opmerkelijke status quo tussen fans en suppoost met een openliggende bilspleet ergens halverwege. Het was het slotakkoord op een avond waarop voor de Venlonaren de winst het allerbelangrijkste was.

Vermogen

Elias Sierra brak de ban met een prachtige treffer. "Ik dacht maar één ding: de lange hoek kiezen en schieten", aldus de Belg. Zijn trainer was ook tevreden: "Het was een schitterende goal, dat moet hij veel vaker doen. Maar ik ben blij dat hij het nu deed." Dat gebeurde allemaal na de pauze, nadat VVV in de eerste helft zichzelf niet beloonde: "We deden veel te weinig met de ruimte", analyseert Kruys. Daarom heb ik in de rust ook Oudrissi gebracht, omdat ik vond dat we zijn voetballende vermogen nodig hadden. Het zorgde voor meer directheid en werden we écht gevaarlijk."
Kijk hier naar het interview met VVV-verdediger Moreno Rutten

Spanning

Door die goals schrijft VVV drie belangrijke punten bij op het totaal. Samen met SC Cambuur en FC Emmen nu 45 punten, op jacht naar NAC Breda en nog op de huid gezeten door MVV. De verschillen zijn minimaal en volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Roda JC. "Met nog zes wedstrijden is het loeispannend. Interessant, zij jagen op plek twee en wij op play-offs. Dus we moeten winnen daar", klinkt het vanuit Venlose hoek.

Clash

De clash tussen zuid en noord heeft dus veel lading, ook al omdat VVV geen fans mee mag nemen naar Kerkrade. Het wordt het sluitstuk van de aankomende speelronde in de Keuken Kampioen Divisie die met de week spannender wordt. Aftrap is om 16:45 uur in het Parkstad Limburg Stadion en het duel is live volgen via L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!