Souren: 'Moeten MVV komende duels op de kaart zetten'

Nicky Souren © Orange Pictures
Na een week waarin het bij MVV meer over financiën dan over voetbal ging, gaven de spelers vrijdagavond het enige juiste voetballende antwoord. De Maastrichtenaren boekten een knappe uitoverwinning bij NAC Breda: 1-2.
"Ik heb ook tegen de spelers gezegd: wij moeten presteren, dat is het enige wat wij onder controle hebben", aldus trainer Maurice Verberne.

Op de kaart zetten

"Zet jezelf op de kaart. Misschien dat je daardoor een andere wending krijgt in je carrière. Het zou voor hen goed zijn, voor de club, maar ook mij zetten ze op de kaart", vervolgt Verberne als hem wordt gevraagd naar zijn laatste weken in Maastricht. MVV blijft door de tweede overwinning op rij in de race voor de play-offs.

Rat Verlegh Stadion

Het was vrijdagavond niet te zien dat MVV sterkhouders als Bryan Smeets, Mart Remans en Leroy Labylle miste. De ploeg van Verberne speelde het Rat Verlegh Stadion, waar vrijdagavond bijna 18.000 toeschouwers aanwezig waren, bij vlagen stil. MVV liet goed veldspel zien in de eerste helft en creëerde ook de beste kansen. Toch kwam de ploeg na rust op achterstand. Verberne: "Ik had niet het gevoel van: 'daar gaan we weer'. Na de 1-0 zag je de wedstrijd weer kantelen." Verberne had zelf ook een aandeel in de overwinning door Tunahan Tasçi in te brengen. Hij scoorde de twee Maastrichtse goals. "Daar krijg ik dan misschien de complimenten voor."
Bekijk de reactie van MVV-spits Dailon Livramento:

Financiële problemen

Aanvoerder Nicky Souren was na afloop trots op zijn ploeg. "Ik vond ons beter. De eerste helft tikken we ze van het kastje naar de muur. Het team heeft het goed gedaan, gestreden, goed voetbal laten zien en ik ben trots op dit team." Afgelopen maandag werd duidelijk dat een van de Amerikaanse investeerders afhaakt, waardoor de deal van MVV met de Amerikaanse holding mogelijk niet doorgaat. Algemeen directeur Laura van Leeuwen zei dinsdag nog dat een faillissement een realistisch scenario is. "Soms zet dat een groep op scherp", aldus Verberne.

Sponsoren en investeerders

Souren hoopt de komende weken MVV te kunnen helpen: "Ik denk dat wij de komende wedstrijden MVV op de kaart moeten zetten. Dat er hopelijk sponsoren of toch nog een investeerder komt. Wij kunnen alleen ons best doen op het veld." Voor Livramento was het nog meer een bijzondere week. Hij maakte namelijk zijn debuut voor Kaapverdië, maar keerde dus terug in Maastricht met het financiële nieuws, maar ook een contractverlenging. "Het is beloning voor mijzelf dat ik goed bezig en het is een teken dat de club vertrouwen in mij heeft."

Play-offs

MVV boekte vrijdagavond in Breda de tweede overwinning op rij: "Het doet veel met ons. Vorige week met tien man gewonnen, nu hier in Breda gewonnen, wat niet vaak gebeurt", aldus Verberne. En dus blijven de Sterrendragers uitzicht houden op de play-offs. "We hebben aansluiting en als we dit wekelijks kunnen presteren, dan liggen er zeker wel mogelijkheden. Laten we hier erg van genieten", zegt Verberne. Komende vrijdag speelt MVV in de eigen Geusselt tegen Helmond Sport.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!