VVV volop in de race voor play-off na zege op TOP

Elias Sierra heeft gescoord en geeft later de voorzet voor de 2-0 | © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft gedaan wat het moest doen in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. De ploeg van Rick Kruys won met 2-0 door doelpunten van Elias Sierra en Pepijn Doesburg, op aangeven van Sierra, na rust.
Door de 2-0 zege komt VVV op 45 punten, evenveel als Cambuur en FC Emmen. Die laatste haalt maandagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen in. En dus blijft het ongemeen spannend wie dat laatste ticket voor de play-offs pakt. MVV en Helmond Sport maken daarvoor ook nog een kansje.

Voorafgaand

Rick Kruys had voor spits Michalis Kosidis weer een basisplek na zijn interlandverplichtingen bij Griekenland onder 21 jr. Simon Janssen keerde terug in de verdediging na zijn schorsing. Een eerste kansje was er voor VVV via Thijme Verheijen maar zijn schot werd gestopt door doelman Mike Havekotte. Het spel in het eerste half uur speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Veel kansen waren er niet. In de laatste minuten voor rust creëerde de Venlose ploeg toch twee mogelijkheden op rij. Een inzet van Levi Smans werd geblokt, het schot van Elias Sierra werd door Havekotte gepakt. Daar stond geen enkele kans voor de bezoekers tegenover.

Voorsprong

De beide ploegen kwamen met de 0-0 uit de kleedkamers en met ieder een wijziging. Bij VVV werd Richard Sedlacek afgewisseld door Mohammed Odriss. Veel veranderde niet aan het spelbeeld. Kruys wisselde Magnus Kaastrup voor Milan Robberechts. Dat schudde de boel wakker en prompt viel de
1-0. Elias Sierra sneed vanaf de rechterflank naar binnen en haalde uit. De bal vloog snoeihard in de kruising (66").

Definitief

Veel gebeurde er niet na die voorsprong. Vlak voordat de 90 minuten voorbij waren, scoorde invaller Pepijn Doesburg met een fraai stiftje en op aangeven van Elias Sierra, de 2-0. Daarmee was het sportieve deel gedaan. De wedstrijd werd nog even stilgelegd toen een VVV-aanhanger het veld opkwam. De resterende 3 minuten extra tijd werden zonder problemen uitgespeeld.
Voor VVV staat de ontmoeting tegen provinciegenoot Roda JC op het programma. De wedstrijd wordt in Kerkrade gespeeld op zondagmiddag 7 april om 16:45 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!