Badmintonster Cheryl Seinen niet naar Olympische Spelen

Cheryl Seinen tijdens de Olympische Spelen in 2021 © Orange Pictures
Cheryl Seinen gaat niet met haar dubbelpartner Debora Jille naar de Olympische Spelen in Parijs. Dat maakten ze donderdagmiddag samen bekend via Instagram.
Het was de laatste kans voor de badmintonster uit Roermond om nog een keer deel te nemen aan een olympisch toernooi.

Kwalificatie

Om zich als duo te kwalificeren voor de Olympische Spelen moesten ze in de top 16 van de meest actuele wereldranglijst staan. Tot grote teleurstelling is dit niet gelukt. "Helaas zijn onze punten op de Olympische Ranglijst niet goed genoeg om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen."

Laatste kans

Eerder deze maand gaf Seinen al aan dat Parijs haar laatste kans zou zijn om ooit nog deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Tokyo

Seinen heeft al eens aan de Olympische Spelen meegedaan. In 2021 vertegenwoordigde ze Nederland in Tokyo. Vanwege de toen heersende maatregelen, voelde het voor haar niet als de ultieme beleving. Er was geen publiek aanwezig tijdens haar wedstrijden en haar familieleden konden haar niet supporteren. Ook kreeg ze niks mee van de sfeer rondom het toernooi.

Focus op EK

Cheryl Seinen en Debora Jille hebben besloten om de laatste twee toernooien in Zwitserland en Spanje over te slaan. Zo kan het duo zich optimaal opladen voor het allerlaatste toernooi: de Europese Kampioenschappen. "Hoewel het een grote teleurstelling is, proberen we voorlopig onze emoties en gedachten opzij te zetten en ons volledig te richten op het EK. We willen graag eindigen met een hoge noot. We hebben nog twee weken om ons goed voor te bereiden en 100% klaar te zijn om nog één toernooi alles te geven," aldus Cheryl Seinen en Debora Jille op Instagram.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!