Supporters MVV willen club redden met uitverkocht stadion

Stadion De Geusselt, het stadion van MVV © Orange Pictures
De supporters van MVV hebben na de onheilspellende berichten over een dreigend faillissement de helpende hand toegestoken.
Drie keer op rij een vol stadion De Geusselt, levert volgens de aanhang genoeg geld op om het huidige seizoen af te maken.

Initiatief

De actie van de gezamenlijke supportersverenigingen kwam naar aanleiding van noodkreet van Laura van Leeuwen, algemeen directeur van MVV Maastricht.

Uitverkochte Geusselt

Theo Claassen van Supportersvereniging 1902 geeft aan dat zij meteen in actie zijn gekomen: "Vanmiddag zijn we met een actie begonnen om het stadion uitverkocht te krijgen. We doen een oproep aan alle supporters om een kaartje te kopen. Zelfs al kom je niet. Zorg er voor dat het stadion uitverkocht is." Als de thuiswedstrijden tegen Helmond Sport, Willem II en VVV-Venlo uitverkocht zijn, levert dit voor MVV ongeveer 210.000 euro op aan recettes. Daarmee komt MVV al redelijk in de buurt van het bedrag van 250.000 euro dat nodig is om het seizoen uit te spelen.

Onlosmakelijk verbonden

Ook de politiek maakt zich zorgen over de situatie bij de Maastrichts club. Jos Gorren van oppositiepartij SAB vertelt dat achter de schermen al aan de situatie gewerkt wordt. "We moeten alles in het werk stellen om het probleem te tackelen. MVV en de stad Maastricht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik vind dat de club moet blijven bestaan en zal mijn uiterste best doen om mijn collega's in de gemeenteraad daarvan te overtuigen."

Drie voor vier

MVV is ook zelf al met een actie gekomen. Fans kunnen een passe-partout kopen voor de laatst drie thuiswedstrijden. Ze betalen als ondersteuning dan wel de prijs van vier tickets.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!