Roda JC geeft duidelijkheid over aflopende contracten

Roda-speler Boyd Reith © Orange Pictures
Roda JC heeft de contracten van Niek Vossebelt en Loek Hamers formeel opgezegd. Daarnaast worden de eenzijdige opties in de contracten van Lennerd Daneels en Fabio Sposito niet gelicht.
Roda JC benadrukt dat het niet zo is dat de vier spelers ook definitief vertrekken. De Kerkraadse club gaat met de spelers om tafel zitten aan het eind van seizoen. Dat geldt ook voor Teun Bijleveld, wiens contract ook afloopt in de zomer.

Verplicht

Clubs in het betaald voetbal zijn volgens de cao verplicht om spelers vóór 1 april in te lichten over het al dan niet opzeggen van aflopende contracten. Daardoor moet Roda JC nu duidelijkheid verschaffen over die aflopende contracten. Met Bijleveld, Daneels, Hamers, Sposito en Vossebelt wordt na afloop van het seizoen gesproken over een eventuele nieuwe overeenkomst in het Parkstad Limburg Stadion.

Boyd Reith

De optie in het contract van verdediger Boyd Reith van nog één seizoen is wel gelicht. Die optie is wel alleen geldig als Roda JC promoveert naar de Eredivisie. Mocht dat niet gebeuren, gaat de Kerkraadse club ook met hem in gesprek na het seizoen.

Officiële brief

Manager voetbalzaken Rob Servais zegt in een reactie over het opzeggen van de contracten: "Als club willen we vroeg duidelijkheid verschaffen over het perspectief dat spelers bij ons hebben. We hebben aan iedereen de situatie persoonlijk kenbaar gemaakt alvorens zij een officiële brief van ons hebben ontvangen."

Promotie

Roda JC staat momenteel op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Een plaats die aan het eind van seizoen recht geeft op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Komende maandag speelt de ploeg van Bas Sibum de uitwedstrijd bij Jong PSV. Het duel begint om 20:00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!