Geblesseerde Lieke Martens ontbreekt bij Oranjevrouwen

Lieke Martens © Orange Pictures
Vanwege een blessure ontbreekt Lieke Martens in de selectie van de Oranjeleeuwinnen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen.
Dominique Janssen, Romée Leuchter en Lynn Wilms zitten wel in de selectie van bondscoach Andries Jonker.

Drie debutanten

Gwyneth Hendriks, Nina Nijstad en Daniëlle de Jong zijn nieuwe namen in de gehavende ploeg. Naast Martens ontbreken onder anderen ook Daphne van Domselaar, Vivianne Miedema en Jackie Groenen door blessures.

Martens

Oranje begint volgende week vrijdag in Italië aan de strijd om kwalificatie voor het EK van volgend jaar. Op 9 april komt Noorwegen naar Breda. Jonker houdt de mogelijkheid open dat Groenen en Martens voor dat tweede duel nog bij de selectie aansluiten. "We hebben ervoor gekozen om ze te laten herstellen bij hun club in Parijs, en ze daarmee de reis naar Nederland, en vervolgens naar Italië te besparen. Wellicht kunnen ze nog aansluiten in aanloop naar de tweede wedstrijd als het herstel dermate goed verloopt", zegt Jonker.

Olympische Spelen

Na het mislopen van de Olympische Spelen vorige maand gingen er geluiden op dat Jonker zou moeten doorselecteren en afscheid zou moeten nemen van de meer ervaren speelsters, maar dat zag de bondscoach niet zitten. Hij vindt dat hij tegenover de fans verplicht is om de beste speelsters van dit moment op te roepen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!