Hofland keert terug in het betaald voetbal bij Helmond Sport

Kevin Hofland © L1
Kevin Hofland uit Bingelrade wordt de nieuwe trainer van Helmond Sport. De 44-jarige oud-speler van Fortuna kondigde eerder al aan aan het einde van dit seizoen te stoppen bij SV Meerssen. Hij tekent voor één jaar met een optie voor nog een jaar bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.
Hofland wordt vanaf komend seizoen de opvolger van Bob Peeters, die in januari zijn vertrek al aankondigde.

Mooi

Hofland, die sinds dit seizoen trainer was bij de amateurs van Meerssen, maakte nooit een geheim van zijn wens om snel terug te keren naar een profclub. "Het was mijn ambitie om weer in het betaald voetbal actief te zijn. Dat ik nu de gelegenheid heb om bij een ambitieuze club als Helmond Sport aan de slag te kunnen, maakt het extra mooi", aldus Hofland op de clubwebsite.

Carrière

Hofland begon zijn trainerscarrière in het betaald voetbal bij Fortuna Sittard. Hij promoveerde in 2018 als assistent met Fortuna Sittard naar de Eredivisie. In het seizoen 2021/22 ging hij aan de slag als assistent van VfL Wolfsburg-trainer Mark van Bommel. Dat werd geen succes en keerde hij terug naar Nederland waar hij in maart 2022 aangesteld werd als hoofdtrainer bij Willem II. Voor de Kerst werd hij ontslagen. Sinds september 2023 staat hij aan het roer bij SV Meerssen.

Play-offs

Technisch Manager Jurgen Streppel heet Hofland welkom op de website van Helmond Sport. “We zijn erg blij dat Kevin ons volgend seizoen komt versterken, zo kunnen we de volgende stappen zetten. Voor het lopende seizoen ligt de focus uiteraard op het behalen van de play-offs, maar op de achtergrond gaan we in samenwerking met Kevin ons richten op het nieuwe seizoen.” Op dit moment staat de Brabantse club 12e in de ranglijst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!