MVV-directeur: 'Faillissement is realistisch scenario'

De grasmat in het Geusseltstadion © Orange Pictures
Het voortbestaan van MVV Maastricht staat op het spel. "Een faillissement is een realistisch scenario," zegt algemeen directeur Laura van Leeuwen naar aanleiding van het afhaken van één van de Amerikaanse investeerders.
Bronnen rond MVV melden aan L1 dat de Maastrichtse club ook 250.000 euro zou nodig hebben om überhaupt het huidige seizoen, dat nog anderhalve maand duurt, te kunnen afmaken.

Groot verlies

De club heeft op dit moment een negatief eigen vermogen van negen ton, met daarbij nog eens een verlies van ongeveer één miljoen euro per jaar. Dat geld wilde de club via de Amerikaanse investeringsmaatschappij World Soccer Holdings binnenhalen. Doordat één van de Amerikaanse investeerders zich wegens privéomstandigheden heeft teruggetrokken ontstaat er voor MVV een serieus probleem.
Bekijk het volledige interview met algemeen directeur Laura van Leeuwen:

Niet verbroken

De banden met de Amerikanen zijn echter nog niet verbroken: "We zijn nog steeds met hen in gesprek, want ze zitten nog steeds met geld in de club", zegt Van Leeuwen. "Ook zij hebben dus belang bij het voortbestaan van MVV en daarom zoeken ook zij naar een oplossing." Een aandelenovername op korte termijn is echter van de baan.

KNVB

De Maastrichtse club had goede hoop dat de overname rond zou komen. In april zou het aanstaande meerderheidsbelang door de KNVB inhoudelijk getoetst gaan worden. Toen er vanuit Amerika geen of beperkte antwoorden kwamen op gestelde vragen, begon Van Leeuwen zich zorgen te maken. De ingediende overeenkomst bij de KNVB is dan nu ook definitief teruggetrokken.

Voortbestaan

De club probeert nu met een plan-B alsnog uit het slop te komen. MVV denkt daarbij aan verder saneren, investeerders die minderheidsaandelen overnemen van MVV of een andere constructie die geld zou kunnen opleveren. "We trekken op dit moment alles uit de kast. Als er moeilijke beslissingen genomen moeten worden, dan moeten die ook worden gemaakt. Het voortbestaan van de club staat echt op het spel."

Deadline

MVV beseft dat het kort dag is om na het mislopen van de inkomsten uit Amerika de benodigde financiën bij elkaar te krijgen. "Voor 15 juni moet er een sluitende begroting bij de KNVB worden ingediend voor komend seizoen." De komende weken staan gesprekken gepland met een groot aantal schuldeisers, zoals de gemeente en de belastingdienst. Afspraken met deze crediteuren moeten ervoor zorgen dat er alsnog op korte termijn een sluitende begroting gepresenteerd kan worden. De club lijkt ook in te zetten op extra uitstel van betaling bij bijvoorbeeld de gemeente.

Noodklok

Volgens Laura van Leeuwen staat de klok in stadion De Geusselt op vijf voor twaalf. "Maar heel veel mensen zijn er op dit moment bij betrokken, dus gaan er vol voor."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!