Wout Poels kreeg vuistslag van collega tijdens koers

Wout Poels, in het witte tenue, in het peloton. © Orange Pictures
Wielrenner Wout Poels heeft tijdens de Ronde van Catalonië een vuistslag gekregen van collega Ivan Garcia Cortina. De Limburgse renner van Bahrain-Victorious heeft meteen na de gebeurtenis een klacht ingediend.
De Spanjaard van Team Movistar heeft naar aanleiding van het incident van de jury een boete van 300 Zwitserse frank gekregen.

Vuistslag

Poels kwam pas enkele dagen na afloop van de wedstrijd, tijdens zijn podcast In Koers , naar buiten met het verhaal. Tijdens de voorlaatste etappe kreeg de renner uit Blitterswijck het aan de stok met Garcia Cortina. Dertig kilometer na de start in Berga reed Poels samen met zijn ploeggenoten vooraan in de koers. Garcia Cortina gooide plots zijn fiets tussen Poels en zijn ploeggenoten in. De Spanjaard kwam meteen overeind. "Hij haalde uit, met zijn volle vuist tegen mijn bovenarm", zegt Poels.

Onbegrip

De klap was voor Poels zeer pijnlijk. "Ik had nog een fikse discussie met hem." Poels begrijpt nog steeds niets van het voorval. Over het algemeen komt hij de Spanjaard van Tem Movistar niet vaak tegen in het peloton. "Ik rijd bijna nooit met hem. Als het bergop gaat, is hij al vaak gelost. Ik rijd ook niet in de weg wanneer hij sprint."
Ivan Garcia Cortina kreeg een boete van 300 Zwitserse franken. © Orange Pictures

Voormalig ploeggenoot

Poels had genoeg getuigen van het incident. "De straf voor de Spanjaard viel mij eigenlijk een beetje tegen." Het stoort Poels ook dat de voormalige ploeggenoot niet bij hem langs is geweest om zich te verontschuldigen.
Garcia Cortina reed in 2020 samen met Poels bij Team Bahrain-Victorious. Op het einde van dat seizoen vertrok hij naar de Spaanse ploeg Movistar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!