Wiebes bezorgt SD Worx winst in spannend slot Gent-Wevelgem

Wielrenster Lorena Wiebes. © Orange Pictures
De voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem is bij de vrouwen een prooi geworden voor Lorena Wiebes van de Limburgse SD Worx-Protime-equipe.
Een finishfoto moest daarbij uitsluitsel bieden om Wiebes als winnares aan te kunnen wijzen. Vorig jaar bezorgde Marlen Reusser de SD Worx-ploeg ook al de winst in Gent-Wevelgem.

Controle

De koers van een in het vrouwenwielrennen bijzonder lange 170 kilometer werd ondanks een vroege vlucht gecontroleerd door het sterke SD Worx. Wiebes was onderdeel van een latere vluchtpoging, maar bij de laatste passage van de Kemmelberg ontbrandde de wedstrijd echt. Samen met ploeggenote Lotte Kopecky én Pfeiffer Georgi (Team dsm-firmenich PostNL) koos Wiebes daar opnieuw het hazenpad.

Foto

Meerdere rensters sloten aan, maar opnieuw volgde een samensmelting. Meerdere aanvallen hadden weinig om het lijf, totdat Grace Brown in de slotfase demarreerde. Pas in de laatste kilometer werd zijn door de sprintersploegen gegrepen. Kopecky lanceerde vervolgens Wiebes die op haar beurt nog de Elisa Balsamo (Lidl - Trek) héél dichtbij zag komen. De finishfoto maakte aan de onzekerheid een einde: Wiebes won, vóór de Italiaansen Balsamo en Chiara Consonni.

Volta

Twee Limburgse troeven haalden de eindstreep niet: de Maastrichtse Anna Van Wersch (Lotto Dstny) en de uit Stein afkomstige Quinty Schoens (VolkerWessels). Volgende week rijden de vrouwen in Zuid-Limburg de Volta NXT Classic, voorheen bekend als de Volta Limburg Classic.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!