Romée Leuchter kondigt vertrek bij Ajax aan

Romée Leuchter in actie namens Ajax tegen AS Roma © Orange Pictures
Ajax-aanvalster Romée Leuchter speelt volgend seizoen bij een andere club.
De uit Schinveld afkomstige voetbalster vindt het tijd worden dat ze een volgende stap in haar carrière gaat maken.

Genoeg interesse

Leuchter geeft bij ESPN aan dat er verschillende clubs interesse in haar getoond hebben. De 23-jarige speelster kan op dit moment nog niet zeggen hoe haar toekomst er uit gaat zien. Het lijkt logisch dat ze vertrekt naar een buitenlandse club. Voorlopig wil de Amsterdamse topscorer zich concentreren op de rest van het seizoen bij Ajax.

Einde contract

Leuchter is bezig aan haar derde jaar in Amsterdam. Haar contract loopt eind dit seizoen af. De international kwam voordien uit voor PSV. Leuchter denkt dat de wedstrijden die ze met Ajax in de Champions League heeft gespeeld zeker bijdragen aan de interesse in haar. "Het is goed om die wedstrijden te spelen. Ik denk dat ik mij daarin heb laten zien en dat het veel zegt."

Hattrick

Mede door drie doelpunten van Romée Leuchter won Ajax in de Eredivisie dit weekend met 3-2 van PEC Zwolle. In totaal heeft de spits tot nu toe in 84 duels voor Ajax maar liefst 84 keer gescoord. Daarmee heeft ze een indrukwekkend gemiddelde van één doelpunt per wedstrijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!