Wout Poels valt net buiten top-10 in Catalonië

Wout Poels © Orange Pictures
Wout Poels heeft zich in de voorlaatste rit van de Ronde van Catalonië niet kunnen handhaven in de top-10 van het algemeen klassement.
De renner van Team Bahrain-Victorious kwam in finishplaats Queralt als elfde over de streep.

Pogacar wint

Poels verloor 3 minuten en 47 seconden op ritwinnaar Tadej Pogacar. De Slowaak kwam na 154 kilometer solo over de streep en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het algemeen klassement. Het was al de derde ritoverwinning van Pogacar. Poels daalt in het algemeen klassement drie plekken en vindt zich zelf terug op de elfde plaats. Zijn achterstand op Pogacar is 7 minuten en 31 seconden.

Achtervolging

Poels verloor halverwege de rit de aansluiting met de kop van de koers. Na een achtervolging meldde de uit Blitterswijck afkomstige renner zich weer voorin. Pogacar had op dat moment zijn beslissende aanval al ingezet. Mikel Landa en Egan Bernal gingen in de achtervolging op Pogacar, maar slaagden niet in hun opzet. Zij moesten met een achterstand van een kleine minuut, achter de ritwinaar, genoegen nemen met de ereplaatsen.

Sprintje

Op de slotklim spatte de achtervolgende groep waarin Poels reed uit elkaar. Poels kon op de klim naar de eindstreep niet met de besten mee omhoog. Poels won wel nog het sprintje bergop van onder andere Sepp Kuss, Einer Rubio en Jan Hirt. Zondag eindigt de zevendaagse rittenkoers met een 145 kilometer lange rit rondom Barcelona.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!