Jarno Errens leeft als monnik naar derde UFC-gevecht toe

Jarno Errens © L1 (Maurice Jessen)
Jarno Errens stapt in Las Vegas vol vertouwen in de kooi voor zijn derde UFC-gevecht. De uit Heerlen afkomstige vechtsporter komt zondagochtend uit tegen de Amerikaan Steven Nguyen.
Voor beiden belooft het een spannend gevecht te worden: Nguyen debuteert op het allerhoogste niveau, voor Errens is het de kans zijn eerste overwinning in de UFC te behalen.

Las Vegas

"Drie keer is scheepsrecht is niet voor niets een bekend spreekwoord", zegt Errens vanuit het trainingscentrum in Las Vegas. Bij zijn eerste twee UFC-gevechten werd steeds Errens' tegenstander tot winnaar uitgeroepen. In beide gevechten was Errens niet de mindere, maar kleine details stonden een zege in de weg.

Totale isolatie

Om zijn doel te behalen heeft de 29-jarige vechtsporter tien weken in totale afzondering geleefd. "Het waren zeer harde trainingsweken. Ik heb als een monnik in isolatie geleefd", laat Errens kort voor het gevecht via een liveverbinding met UFC op Eurosport weten. De afgelopen weken heeft Errens, die bij vechtsportschool Team Thriving in Heerlen traint, de focus volledig op zichzelf gericht. "Ik heb er totaal geen dingen naast gedaan. Ik ben bijvoorbeeld niet op sociale media geweest." Ook wat betreft interviews was Errens duidelijk: alle verzoeken werden afgewezen.
Aankondiging gevecht Jarno Errens © Afbeelding: X

Sterker dan ooit

De focus op het aankomend duel heeft zijn uitwerking volgens Errens niet gemist: "Ik ben sterker dan ooit. Door de trainingen ben ik fysiek een stuk gegroeid. Ook heb ik veel aandacht besteed aan mijn bokstechniek. Omdat mijn cardio enorm verbeterd is, kan ik mijn stoten veel beter plaatsen." Daarmee geeft Errens al een beetje van de tactiek voor de wedstrijd prijs. Waar hij zich in het verleden richtte op één stoot waarbij de tegenstander knock-out gaat, kiest hij er nu voor om zijn opponent te slopen met een regen van stoten. "Natuurlijk is er ook nog altijd een plan-B als dat niet lukt", zegt hij vol zelfvertrouwen.
Voor Errens is de eerste keer dat hij in Las Vegas vecht. Het gevecht, dat plaats vindt in de UFC APEX sportaccommodatie in Nevada, staat Nederlandse tijd omstreeks 1:00 uur zondagochtend gepland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!