VC Limax kiest voor Argentijn als opvolger Guido Görtzen

De spelers van VC Limax eerder in 2023. © Orange Pictures
Tomás Galimberti is de nieuwe trainer van volleybalclub VC Limax.
De Argentijn is volgend seizoen bij de Eredivisieclub de opvolger van de huidige trainer Guido Görtzen. Galimberti heeft bij de club uit Linne en Maasbracht een contract voor twee jaar getekend.

Zoektocht

Nadat Guido Görtzen had aangegeven dat hij naar het Belgische Maaseik zou overstappen, is het technisch management meteen op zoek gegaan naar een opvolger. De internationale zoektocht bracht hun uiteindelijk bij Galimberti. "Het internet heeft ons daar bij geholpen. Vervolgens kom je via diverse gesprekken met mensen uit ons netwerk bij een aantal potentiële trainers uit", laat technische bestuurslid Jan Heijckers weten. Het management heeft de kandidaten met elkaar vergeleken en kwam tot de conclusie dat Galimberti de juiste trainer voor de ambitieuze club is.

Juiste trainer

De afgelopen jaren heeft de club onder leiding van Guido Görtzen grote stappen gemaakt. "Het is goed dat er na vijf jaar ook weer eens een nieuw gezicht voor de groep komt te staan. Iedere trainer heeft weer zijn eigen aanpak. We zijn er van overtuigd dat Galimberti onze jeugdige spelersgroep de komende tijd naar een nog hoger niveau kan brengen", licht Heijckers de keuze voor de nieuwe trainer toe. Met het binnenhalen van de Argentijnse oefenmeester hoopt de club ook te kunnen profiteren van diens ervaringen om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Uiteraard wil de clubleiding met de nieuwe trainer mee doen voor de prijzen. "Hij is zowel een opleidingstrainer als ook iemand die weet hoe je prijzen moet pakken. Dat heeft hij in het verleden al bij diverse clubs laten zien."

Bahrain

De in Buenos Aires geboren Galimberti is op dit moment nog trainer van Al-Nasser in Bahrein. In eigen land was hij trainer van River Plate en ook werkzaam voor de Argentijnse volleybalbond.
Op Tweede Paasdag, 1 april, speelt VC Limax de bekerfinale. Dan is in De Maaspoort in Den Bosch Orion de tegenstander. Ook in de competitie, op dit moment staan ze op de derde, doet de club nog steeds mee in de strijd om de landstitel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!