Zevenklapper Tessa Wullaert bij monsterzege Fortuna Vrouwen

Fortuna Vrouwen-aanvoerster Tessa Wullaert. © Orange Pictures
In de Azerion Vrouwen Eredivisie heeft Fortuna Sittard vrijdag de grootste overwinning van het seizoen geboekt.
In Velsen-Zuid liet Fortuna Vrouwen geen spaan heel van het nietige Telstar VVNH: 0-8. Spits Tessa Wullaert eiste met liefst zeven treffers een hoofdrol op die goed is voor een plek in de geschiedenisboeken.

Razendsnelle hattrick

De wedstrijd was nog geen 27 minuten oud toen de Belgische aanvalster met drie goals al een hattrick te pakken had. Nog voor het rustsignaal voegde Wullaert daar nog een treffer aan toe en tilde Charlotte Hulst met een doelpunt de score naar 0-5. Coach Roger Reijners zag zodoende dat de 7-1 thuiszege eerder dit seizoen op Telstar wel eens overtroffen zou kunnen worden.

Aluminium

Dat bleek het geval, want ook in de tweede helft had Telstar niets te vertellen en ging Wullaert vrolijk door met scoren. Ze nam alle Fortuna-goals na de pauze voor haar rekening: de 0-6, de 0-7 én de 0-8. Daar leek Wullaert in de 91ste minuut nog de 0-9 aan toe te voegen, maar dat schot spatte uiteen op de lat. Wullaert kreeg vervolgens een publiekswissel en zag vanaf de bank dat Fortuna nog tweemaal het aluminium teisterde. De stand bleef ongewijzigd: 0-8.

Record

Wulllaert is de eerste vrouw in het Nederlands betaald voetbal die zeven keer scoort in één competitiewedstrijd. Ze voert haar seizoenstotaal op tot 19 en passeert daarmee competitietopscorer Romée Leuchter. De Ajax-spits, afkomstig uit Schinveld, staat op 15.

Vierde

Op de ranglijst blijft Fortuna Vrouwen vierde, met 30 punten uit 18 wedstrijden. De overige ploegen komen later dit weekend nog in actie, maar Fortuna kan deze speelronde geen positie(s) meer winnen of verliezen.

Statement

Voorafgaand aan de wedstrijd riepen de voetbalsters in een gezamenlijk statement de KNVB, de clubs en de sponsoren op om iets te doen aan de slechte betaling van speelsters in Nederland. Wullaert en de aanvoerster van Telstar, Kelly Steen, verschenen op het veld met speciale shirts aan. Daarop stond de boodschap: 'Betaald voetbal = betaald worden'. De actie krijgt later dit weekend een vervolg bij de andere wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!