Amstel Gold Race start weer op Markt in Maastricht

De Amstel Gold Race start in 2024 weer vanaf de Markt © Orange Pictures
De Amstel Gold Race start vanaf de komende editie niet meer vanaf het Vrijthof, maar vanaf de Markt in Maastricht.
De organisatie heeft het parcours van zowel de mannen- als de vrouweneditie bekendgemaakt. Bij de vrouwen is het parcours gewijzigd.

1998

De Amstel Gold Race start sinds 1998 in onze provinciehoofdstad. Dat gebeurde jarenlang op de Markt, maar sinds 2019 was de ploegenpresentatie en de start op het Vrijthof. Vanaf de komende editie, op 14 april, is de ploegenpresentatie en start van zowel de mannen als de vrouwen weer vanaf de Markt. Net zoals afgelopen jaar moeten de mannen 33 beklimmingen overwinnen tijdens hun wedstrijd.

Mathieu van der Poel allee

Bij de vrouwen is er een verandering in het parcours die van grote invloed kan zijn op de finale. De aanloop richting Valkenburg blijft hetzelfde, met onder meer de Eyserbosweg en de Keutenberg. Daarna volgt vier keer een lokale ronde met de Cauberg, Geulhemmerberg en Bemelerberg. Na de laatste keer Bemelerberg gaan de vrouwen, net als de mannen, over de Mathieu van der Poel allee. Waar de mannen direct richting de finish rijden, zullen de vrouwen na de afdaling van Daalhemmerweg nog wel een laatste keer de Cauberg beklimmen. De Mathieu van der Poel allee is een smalle weg tussen Berg en Terblijt en Vilt. Ontsnapte renners zijn er doorgaans in het voordeel omdat ze niet continu in het zicht rijden van hun achtervolgers.

Pogacar en Vollering

In 2023 waren Tadej Pogacar en Demi Vollering de winnaars van de Amstel Gold Race. Op zondag 14 april worden hun opvolgers bekend. Een dag eerder, op zaterdag 13 april, is de toerversie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!