Sami Ouaissa is via hemel en hel weer terug op het Roda-veld

Sami Ouaissa (links) samen met Roda-aanvoerder Rodney Kongolo. © Orange Pictures
Opgegroeid in Brunssum, groot geworden bij Roda JC en hoe dan ook op weg naar de Eredivisie: het leven lacht de 19-jarige Sami Ouaissa toe. Al hoopt hij een roerige periode snel achter zich te laten.
Als kind van de club kon hij de afgelopen twee maanden alleen maar toekijken hoe zijn ploeggenoten bij Roda JC het ervan af brachten in de promotierace. Zaterdag keert hij, hersteld en wel, terug in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen NAC Breda.

Onrustig

De route terug naar het trainingsveld was er voor Ouaissa een met hobbels. Niet alleen omdat Ouaissa, zoals trainer Bas Sibum het verwoord, 'heel erg onrustig' was. "Omdat hij het idee had dat hij na drie weken weer kon spelen. Hij had het idee dat hij superkrachten had, maar met een breuk moet je gewoon even in de wachtkamer zitten. Dat was voor hem lastig."

Trots

Daar komt bij dat de aanvaller in de winter een transfer naar N.E.C. - dat hem de rest van het seizoen nog verhuurt aan Roda - afrondde; een deal waarbij de Nijmegenaren ongeveer een miljoen euro voor Ouaissa op tafel legden. Iets om trots op te zijn, iets waar Ouaissa ook trots op is. Maar negatieve reacties op zijn volgens sommigen te vroege vertrek uit Kerkrade, die kregen vat op de Brunssumer.

Moeilijk

"Ik heb gelezen dat de meningen verschillen", bekent Ouaissa. "Ik vond het moeilijk en ik vind het nog steeds moeilijk. Ik lees ook dingen, ik ken mensen hier. Ik hoor vaak voorbijkomen dat mensen niet blij zijn dat ik wegga." De zwijgende meerderheid lijkt Ouaissa, die na slechts 43 duels Roda ongeveer een miljoen euro oplevert, de overstap te gunnen, ook al komt die transfer misschien sneller dan verwacht.

Bank

Hart voor de club kan hem hoe dan ook niet ontzegd worden. De vleugelaanvaller stond dus al weken te popelen om terug te keren op het veld. Na twee weken groepstraining is het zaterdag zover. Tegen NAC Breda begint hij op de reservebank, de laatste horde op weg naar een rol binnen de lijnen. Die rol pakte Ouaissa eerder dit seizoen, totdat een schorsing en de blessure roet in het eten gooiden.

Belangrijk

Ouaissa is naar eigen zeggen klaar voor een eindsprint die ook Roda, dat op de huidige tweede positie virtueel rechtstreeks promoveert, naar de Eredivisie moet leiden. "Ik hoop oprecht dat ik heel belangrijk ga zijn voor het team", zegt hij. "Natuurlijk hoop ik dat ik veel ga scoren, daar hik ik tegenaan. Ik hoop dat ik het team kan helpen en dat we gewoon gaan promoveren, zo simpel is het."

Live

De wedstrijd Roda JC Kerkrade - NAC Breda begint zaterdag om 20:00 uur. Het duel is dan, net als Willem II - VVV-Venlo en MVV Maastricht - FC Den Bosch, live te volgen via L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!