Handbal Venlo begint in kampioenspoule met zege

Sharon Grummel hielp haar ploeg in de slotfase tegen Kwiek aan de zege. © Frank Kerbusch/Publiciteitsvisie
Handbal Groot Venlo heeft het eerste duel in de kampioenspoule van de Eredivisie met 27-23 van Kwiek gewonnen.
Gemakkelijk ging het echter niet. In de slotfase moest de ploeg van trainer Robin Gielen nog flink aan de bak om een nederlaag te voorkomen.

Ervaring

De ploeg uit Raalte bracht drie minuten voor tijd het verschil terug tot één treffer (24-23). Dankzij de ervaring van Sharon Grummel en Lisanne Kruijswijk werd de overwinning in het thuisduel over de streep getrokken.

Vermoeidheid

Over het gehele duel was de Venlose ploeg beter. Bij rust hadden ze een nette voorsprong van 14-8 opgebouwd. In de tweede helft leek het zware programma van afgelopen week (Europese kwartfinale) toch zijn tol te gaan eisen. In plaats van de wedstrijd routinematig uit te spelen kreeg de tegenstander de ruimte om terug te keren in de wedstrijd.

West-Friesland

Uiteindelijk liep het met een sisser af. Maar de ploeg zal ongetwijfeld gewaarschuwd zijn voor komende zaterdag. Dan staat het uitduel tegen SEW in West-Friesland op het programma. Op zaterdag 30 maart speelt Handbal Groot Venlo de bekerfinale in Almere. Tegenstander in de eindstrijd is VOC Amsterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!