Ook geen uitfans bij MVV - FC Den Bosch

Stadion De Geusselt, het stadion van MVV © Orange Pictures
Komende zaterdag zijn er ook géén fans van FC Den Bosch welkom in De Geusselt voor de wedstrijd tegen MVV.
Dat besluit heeft de lokale driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie in Maastricht genomen. Woensdag maakte de gemeente Kerkrade bekend dat ook bij de wedstrijd Roda JC - VVV-Venlo geen uitpubliek welkom is.

Stappen

De gemeente Maastricht laat weten dat de veiligheidssituatie in stadion De Geusselt in de ogen van de driehoek nog niet goed genoeg is. “Dat begint natuurlijk met een klein groepje ‘supporters’ dat zich blijft misdragen", legt burgemeester Wim Hillenaar uit. "We hadden met MVV daarom enkele afspraken gemaakt om de veiligheid in het stadion te verbeteren. Daar is de club weliswaar mee bezig, maar in de uitvoering moeten echt nog stappen worden gezet."

Recent

Afgelopen zondag werd het duel met Roda JC tijdelijk stilgelegd nadat spelers van de bezoekende club bier over zich heen kregen. Eerder werd de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht stilgelegd na ongeregeldheden en definitief stopgezet na een medische noodsituatie op de tribune. Dat duel werd een paar dagen later, zonder publiek alsnog uitgespeeld. "Gezien die recente gebeurtenissen willen we de risico’s op ongeregeldheden zo klein mogelijk houden waardoor we helaas deze maatregel moeten nemen”, vertelt Hillenaar.

Oplossing

Hillenaar realiseert zich heel goed dat met dit besluit supporters getroffen worden die niets van doen hebben met de veiligheidsissues in de Geusselt. “Dat vind ik oprecht jammer want als driehoek staan we voor gastvrij en veilig voetbal, maar dan moeten we dat, samen met MVV, wel waar kunnen maken. De oplossing ligt echt in het aanpakken en weren van individuen die zich telkens misdragen en in een aantal technische zaken in het stadion waardoor de veiligheid verbetert.”

Thuisduels

De gemeente laat weten dat over de thuiswedstrijden van MVV ná het duel met FC Den Bosch nog geen beslissing is genomen. Dat is, volgens de driehoek, afhankelijk van de ontwikkelingen.

Overleg

"We doen met onze organisatie onze uiterste best om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen", zegt MVV-directeur Laura van Leeuwen in een reactie. "Daarbij hebben we ook de hulp nodig van politie, gemeente en de fans. Donderdagavond zitten we met alle partijen rond de tafel, inclusief de KNVB, om tot oplossingen te komen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!