Bevo en Handbal Venlo gezamenlijk op weg naar bekerwinst

Bevo en Handbal Groot Venlo slaan de handen in elkaar. © Media Bevo HC/Handbal Groot Venlo
Er staat een belangrijke dag voor de deur zaterdag bij de handbalverenigingen Bevo HC en Handbal Groot Venlo. Beide clubs gaan strijden voor nationale bekerwinst.
Bevo bij de heren, Handbal Groot Venlo bij de dames. Fans van beide ploegen zullen elkaar steunen om er voor te zorgen dat alle twee de bekers naar Limburg komen.

Jeugdtraining

Er werd al volop gesproken over de bekerfinale, maar het idee om als Limburgse clubs de handen in elkaar te slaan kwam toch nog onverwachts. Dieneke Joosten, persvoorlichter van Bevo, vertelt met trots hoe het idee is ontstaan: "Op zaterdagochtend vond er een training plaats van handbalschool Limburg Handbal in Panningen. Zowel Destin van Dijk, speler van Bevo, en Minke van Katwijk, speelster van Groot Venlo, gaven de training. Een aantal jeugdige handballers die deelnamen aan de training, vroegen meteen enthousiast of ze op zaterdag eerder mochten vertrekken naar de bekerfinale in Almere. Dit was een trigger voor ons om hier iets mee te doen."

Samenwerking

Vervolgens hebben Bevo en Handbal Groot Venlo contact met elkaar gezocht. Martine Houben, woordvoerder van Handbal Venlo, was niet verbaasd toen er vanuit Panningen reactie kwam. "Het begon bij ons al vroeg te leven. Ik denk dat het bij Bevo iets meer speelt dan bij ons. Wij hebben dit soort wedstrijden al vaker meegemaakt. Toch denk ik dat op deze manier samenwerken fantastisch is. Wij moeten Limburg op hoog niveau houden."

Weg naar de finale

De handbalsters van Handbal Groot Venlo bereikten de finale door te winnen van SEW. De mannen van Bevo HC schakelde in de halve finale verrassend provinciegenoot Limburg Lions uit.

Wederzijdse support

De bussen vanuit Panningen vertrekken zaterdag eerder richting Almere. De supporters van Bevo zullen daardoor op tijd in de hal zitten, om samen met de supporters van Handbal Groot Venlo de Limburgse speelsters aan te moedigen. Zij nemen het op tegen VOC Amsterdam. De supporters uit Venlo blijven na de finale van de vrouwen op hun plek zitten om de mannen van Bevo aan te moedigen. Zij spelen aansluitend tegen Aalsmeer. Bevo won voor het laatst de beker in 2018. In een spannende pot tegen dezelfde tegenstander als zaterdag, Aalsmeer, werd het 28-27.

Pechvogels

Bij beide clubs kan helaas niet iedereen hun clubje supporten op zaterdag. Bij Bevo zijn er een aantal jeugdteams die op hetzelfde moment deelnemen aan een internationaal toernooi. Bij Handbal Venlo vertrekken zes jeugdteams naar het buitenland. "Dat zij er niet bij kunnen zijn is heel jammer, want het is een fanatieke jeugd. Vorig jaar hebben we eenzelfde soort scenario meegemaakt. Vanuit Denemarken hebben de jeugdspelers samen met de tegenstander naar de wedstrijd gekeken. Dat maakt de handbalsport natuurlijk wel heel mooi," aldus Houben.

Steun

Er wordt tijdens de finales alles uit de kast gehaald. De bussen vanuit Panningen zullen iets luider zijn. Een dj zal tijdens de lange rit van 2,5 uur al vroeg de stemming hoog houden met Limburgse knallers. Vanuit beide partijen worden er trommels, vlaggen, klappers, toeters en bellen mee vervoerd.

Groot spandoek

Ook het Platform Limburg Handbal 2.0 is betrokken geweest bij de samenwerking. Zij zijn bezig geweest met een groot spandoek. Op de tribune kunnen beide Limburgse ploegen gebruik maken van het grote spandoek, die een groot deel van de tribune zal bedekken.

Fanshirts

Vanuit Panningen vertrekken er vier bussen, maar er rijden ook mensen zelf. Meer dan 300 BEVO- supporters zullen in een fanshirt de ploegen steunen. Ook Handbal Venlo heeft tijd gestoken in de productie van nieuwe shirts. Deze zullen er iets anders uit zien. Op het shirt zal de nieuwe clubnaam, Fortez, te zien zijn.

Limburgs front

Het zal uiteindelijk niet aan de fans liggen. Waar Bevo en Handbal Venlo elkaar normaal zien als rivalen, vormen zij zich zaterdag één Limburgs front.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!