Dit was de derby: 'MVV machteloos, Roda gaf niet eens alles'

MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade pal voor de aftrap van de derby. © Publiciteitvisie.nl
Met een 0-3 uitslag evenaarde Roda JC zondag in Maastricht de grootste uitzege op MVV in de clubgeschiedenis. En daar was niets op af te dingen, concludeerden de voormalig voetballers Roberto Lanckohr en Reginald Thal.
"Roda was te goed en te ervaren voor MVV", aldus Thal, die bijval krijgt van zijn voormalig ploeggenoot Lanckohr. "Het was jammer om te zien dat MVV na de 0-2 en 0-3 niet in staat bleek er een bepaalde strijd in te gooien, waardoor je aan het publiek laat zien dat je in ieder geval probeert de wedstrijd om te draaien. Dat is uitgebleven en dat vind ik een minpunt van dit team."

Scorende Sejk

Uitblinkers waren volgens de analisten Roda-verdediger Matisse Didden en de Kerkraadse keeper Calvin Raatsie. Verder prijst Lanckohr de spits van Roda. "Ik heb Sejk nu een hele wedstrijd zien spelen. Ik vind het heel knap dat 'ie bijna iedere week een goaltje meepikt. Net nieuw bij de club en toch al zo belangrijk. De goal die hij maakt is ook een échte spitsengoal." Die treffer leek al de voortijdige beslissing in het duel te zijn. Roda-trainer Bas Sibum stelde na afloop dat voor zijn ploeg alles 'redelijk volgens plan' verliep.

0-3

Roda opende al vroeg in de wedstrijd de score via een rake vrije trap van Arjen van der Heide. MVV stribbelde daarna nog wel tegen en Dailon Livramento én Bryan Smeets waren dicht bij de gelijkmaker, maar Roda drukte het overwicht na rust in de score uit. Sejk zorgde voor de 0-2 en Van der Heide schoot beheerst de 0-3 binnen.

Uitbollen

"Nu dreigt het wel acht wedstrijden uitbollen te worden", zegt Thal over de gevolgen voor MVV, dat een play-off-ticket langzaam maar zeker een utopie ziet worden. "En bij Roda wordt het steeds spannender. ADO Den Haag en FC Groningen zijn uit de hoge hoed gekomen, dus deze overwinning was broodnodig." Roda neemt door de overwinning plek twee, die aan het eind van de rit recht geeft op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie, weer over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!