Van der Heide na twee goals in derby: 'Het kan niet beter'

Arjen van der Heide (rechts) viert zijn doelpunt met Vaclav Sejk © PubliciteitVisie
Roda JC boekte zondagmiddag een verdiende 3-0 overwinning bij MVV. Twee goals kwamen op naam van Arjen van der Heide, een van de uitblinkers aan Roda-zijde: "Het kan niet beter."
Bij MVV was de teleurstelling zeer groot na afloop. "Als je zo'n fouten maakt, ga je geen wedstrijden winnen", blikt speler Nicky Souren terug.

Plan

Voor Roda-trainer Bas Sibum was het een prettige middag in Maastricht. "Het ging redelijk volgens plan en dat is prettig voor een trainer." Want Roda JC kwam snel op voorsprong, doorstond daarna een korte Maastrichtse storm en besliste in de tweede helft de wedstrijd met twee treffers. Van der Heide scoorde twee keer. "Ik vond ze allebei wel mooi, maar als ik moet kiezen, dan toch de vrije trap." Volgens Van der Heide ging het ondanks de ruime overwinning zeker niet makkelijk. "Een derby is altijd lastig en het is fijn dat je dan op een gegeven moment 0-2 en 0-3 voorstaat. Dan kun je het uitspelen en ze laten lokken. Maar het was niet makkelijk, zeker in de eerste helft."
Bekijk de reacties na afloop van het duel in Maastricht:

Terneergeslagen

Zo tevreden als ze bij Roda JC zijn, zo terneergeslagen is MVV. Voor de wedstrijd legde trainer Maurice Verberne de nadruk op het feit dat zijn ploeg geen verdedigende fouten moest maken, hetgeen toch gebeurde. "In bepaalde situaties moet je de bal wegschieten", zegt aanvoerder Nicky Souren. "Na de 0-1 moet die kans van Bryan (Smeets red.) erin in dit soort wedstrijden. Dan kom je goed uit de rust en dan maak je een fout en dan wordt het een hele zware dag", analyseert hij de wedstrijd.
Bekijk de MVV-reacties na de derby tegen Roda JC:

Bier

De derby, bezocht door bijna 7500 toeschouwers, verliep grotendeels rustig. De wedstrijd werd na 80 minuten wel een vijftal minuten stilgelegd na een incident met Roda-doelman Calvin Raatsie. De goalie kreeg bier over zich heen gegooid door een MVV-supporter en wilde daarna verhaal gaan halen. Hij werd op het laatste moment weggetrokken door zijn teamgenoten, waarna beveiligers en stewards een einde maakten aan de situatie. "Ik kwam Rodney Kongolo opzoeken. Hij was tegen de boarding aangekomen. Op het moment dat ik opsta krijg ik een biertje in mijn gezicht en vervolgens op mijn buik. Tot een bepaalde hoogte is het acceptabel, maar ik een biertje in mijn gezicht krijg, pik ik dat niet", zegt Raatsie zelf over de situatie. "Misschien is het niet handig om dat te doen, maar op dat moment zat ik in de adrenaline en dan gebeurt dat gewoon."

Thuisduels

Beide ploegen komen komende zaterdag weer in actie. Roda JC ontvangt dan in het Parkstad Limburg Stadion NAC Breda en MVV speelt opnieuw in de eigen Geusselt. FC Den Bosch is dan de tegenstander. Beide duels beginnen om 20:00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!