Roda JC beleeft een probleemloze middag bij MVV

Roda JC hield MVV in bedwang © Orange Pictures
Roda JC heeft de derby tegen MVV met 0-3 gewonnen. Voor rust had MVV nog serieuze doelkansen, maar na de pauze liep Roda eenvoudig weg van de Maastrichtenaren.
Dankzij de overwinning heeft Roda de tweede plek weer in handen, terwijl MVV na de nederlaag vanaf plek 14 kansloos lijkt te zijn voor de playoffs.

Roda deelt eerste tik uit

Na tien minuten zonder kansen werd de wedstrijd opengebroken door Arjen van der Heide middels een vrije trap. Met zijn favoriete linkerbeen krulde hij de bal over de muur buiten het bereik van doelman Romain Matthys. De MVV-goalie kwam een handlengte te kort en zag zo de bal via de binnenkant van de paal achter zich verdwijnen. MVV probeerde te antwoorden op de achterstand, maar was voetballend niet bij machte om het Roda lastig te maken. De bezoekers uit Kerkrade hadden verreweg het meeste balbezit en de enige kansen van de wedstrijd tot dusver.

100 procent kansen MVV

Na een half uur dominantie van Roda, draaide plots het momentum in het voordeel van MVV. Een lange bal viel pardoes voor Mart Remans die niet tot een schot kwam, maar de afvallende bal leek een zekerheid voor clubtopscorer Dailon Livramento. Een katachtige reflex van Calvin Raatsie voorkwam de gelijkmaker.
Een paar minuten later had Bryan Smeets die gelijkmaker moeten maken. Na een goede actie op de flank van Livramento schoot hij de bal terug naar de Maastrichtenaar, maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal.

Aantrekkelijke derby

Mede door slordige momenten in de passing van beide teams ging het spel snel op en neer tot aan de rust, waarbij Roda met een kopbal van Nils Röseler op de bovenkant van de lat het dichtst bij een treffer kwam. Ook na rust bleef het tempo hoog met kansen voor beide ploegen, waarbij Van Der Heide zijn tweede van de middag op de voet had, maar hij stuitte op de vuisten van Matthys.

Sejk beslist

Net binnen het uur kwam Roda op de veilige 0-2 voorsprong. Geklungel in de MVV defensie zorgde ervoor dat de bal via Joey Müller terecht kwam bij Václav Sejk. De Tsjech die zijn draai bij Roda steeds beter begint te vinden, schoot de bal overtuigend in de lange hoek. De laatste hoop die mogelijk nog in de bijna uitverkochte Geusselt was, werd daarna door Van Der Heide bruut weggenomen. Hij mocht vanaf de middellijn ongehinderd dribbelen tot aan het strafschopgebied. Zijn schot ging langs Matthys, die aan de grond genageld leek te staan voor de 0-3 eindstand.
Roda viert de bevrijdende voorsprong © Orange Pictures

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!