Handbal Groot Venlo uitgeschakeld in Europa

Het werd 25-27. © L1
Het is de handbalsters van Groot Venlo niet gelukt zich te plaatsen voor de halve finale van de European Cup. Het werd in sporthal Egerbos 25-27 voor MSK Iuventa uit Slowakije.
Het was een moeilijke missie voor de ploeg van trainer Robin Gielen. Cabooter Handbal Venlo verloor vorige week namelijk de heenwedstrijd met ruime cijfers. In Michalovce werd het 30-18 in het voordeel van de Slowaakse ploeg. Dat betekende dat Handbal Groot Venlo in de thuiswedstrijd 12 punten goed moest maken.

Wedstrijd

De Venlose ploeg bleef zaterdagavond goed in het spoor tegen de fysiek sterke Slowaakse ploeg met een ruststand van 12-12. Het verschil werd pas in de laatste minuten van de wedstrijd gemaakt. Ook al speelde Handbal Groot Venlo een gedegen wedstrijd, de Slowaakse ploeg bleek een maatje te groot.

Bekerfinale

Iuventa pakte vorig seizoen de bronzen medaille in de EHF Cup. Het ervaren team plaatst zich door de overwinning voor de halve finale van de European Cup. Handbal Groot Venlo richt zich nu op de strijd om de landstitel, ook heeft de ploeg zich geplaatst voor de bekerfinale op 30 maart in Almere. Net zoals vorig jaar is VOC uit Amsterdam de tegenstander. Toen won de Venlose ploeg voor het eerst in de clubgeschiedenis de nationale beker.

Vlug & Lenig

De vrouwen van Vlug & Lenig uit Geleen speelden hun eerste wedstrijd in de kampioenspoule van de Eredivisie. Op bezoek bij VELO in Wateringen werd er met 31-25 verloren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!