Gebrek aan overtuiging en concentratie bij VVV

Rick Kruys instrueert Roel Janssen © Orange Pictures
De last-minute nederlaag in de uitwedstrijd tegen NAC is hard aangekomen bij VVV-Venlo: "Dit is doodzonde en heel slecht."
Aanvoerder Rick Ketting stak daarmee zijn teleurstelling over het 1-0 verlies in de slotseconde niet onder stoelen of banken. Trainer Rick Kruys snapte dat helemaal: "Als het zo vlak voor het einde nog 0-0 staat, dan moet je dat over de streep trekken. En dat dat niet lukt, is heel pijnlijk."

Concentratie

Het zat hem vooral in de manier waarop de tiende nederlaag van het seizoen tot stand kwam. In de blessuretijd van de blessuretijd mocht NAC nog eenmaal een hoekschop nemen. Routinier Roel Janssen verloor zijn directe tegenstander Cuco Martina uit het oog en de Bredase aanvoerder pakte het cadeautje uit: 1-0. Kortom met een moment van gebrek aan concentratie, doet VVV zichzelf enorm tekort. Waar een gelijkspel en dus een punt, heel logisch was geweest, ondanks de moeizame wedstrijd.

Kijk hier naar het interview met VVV-Venlo speler Simon Janssen:

Initiatief

In de catacomben van het Rat Verlegh stadion ging de hand dan ook in eigen boezem. "In de eerste helft kwamen we totaal niet in ons spel", analyseert Ketting. "We namen veel te weinig initiatief, liepen niet vrij en konden de bal niet vasthouden. Dan wordt het lastig." Na de pauze leek het iets beter te gaan en kwamen er zelfs mogelijkheden voor de Venlonaren. "Maar daarin waren we ook niet overtuigend genoeg", legt Kruys de vinger op de zere plek.

Concurrentie

En zo verspeelde VVV de kans om verder aan te sluiten bij een directe concurrent én de positie op de ranglijst te verstevigen. De ploeg van Kruys heeft de zo gewenste deelname weliswaar nog steeds in zicht en in eigen hand, maar moet nu weer meer rekening houden met concurrentie van onder FC Emmen, Helmond Sport en Cambuur. En dat allemaal met een zwaar programma voor de boeg, met volgende week het uitduel tegen koploper Willem II. Dat sterkhouder Simon Janssen daar ontbreekt vanwege een schorsing, maakt het er niet bepaald eenvoudiger op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!