Livramento's droom: van MVV naar nationaal team Kaapverdië

Dailon Livramento © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
MVV-speler Dailon Livramento is door de bondscoach van Kaapverdië opgeroepen voor de nationale ploeg.
Na afloop van de derby tegen Roda JC Kerkrade reist de 22-jarige aanvaller door naar Kaapverdië, waar hij zich bij de nationale ploeg aansluit.

Droom

Voor de jonge speler van MVV kwam na het duel tegen Dordrecht een droom uit. Hij kreeg een telefoontje met de mededeling dat hij met de nationale ploeg van Kaapverdië mag meedoen in de oefenwedstrijden tegen Guayana en Equatoriaal-Guinea. "Mooi, blij en trots. Het is heel emotioneel voor mij en nog meer voor mijn ouders. Die hebben wel een traantje geladen toen ze het hoorden. Iedereen is heel erg trots, ook mijn oma. Ik kan niet omschrijven hoe ik mij op dit moment voel."

Stiekem

Livramento probeert zich voolopig op de voor MVV belangrijke wedstrijd tegen Roda JC te concentreren, maar in zijn achterhoofd blijft de uitverkiezing natuurlijk de hele tijd spelen. "Stiekem begint het toch wel te kriebelen. Ik ben er gewoon klaar voor om mij daar te laten zien."

Vorm

De goede vorm, die Livramento de laatste weken in het team van trainer Maurice Verberne laat zien, heeft uiteindelijk zijn uitverkiezing opgeleverd. Met elf doelpunten is hij topscoorder van de Maastrichtse ploeg. Vooral de samenwerking met zijn ervaren ploeggenoot Bryan Smeets verloopt succesvol. De twee kunnen elkaar in het veld blindelings vinden.

Bekenden

De voetballer groeide op in Rotterdam, waar een grote Kaapverdische gemeenschap is. "Er zijn een paar plekken ter wereld waar veel Kaapverdiërs wonen. Rotterdam is er één van", zegt Livramento. Bij de nationale ploeg komt hij dan ook een aantal jongens met een Rotterdamse achtergrond tegen. "De gebroeders Deroy en Laros Duarte, Garry Rodriqus en Jamiro Monteiro. Ik hoop dat ze mij goed gaan opvangen. Maar ik denk zeker dat ze mij gaan helpen", kijkt hij met veel vertrouwen vooruit naar zijn kennismaking met de nationale ploeg van Kaapverdië.

Debuut

Uiteraard weet Livramento niet of bondscoach Bubista een basisplaats voor hem in gedachten heeft. "Ik ben al blij dat ik er bij mag zijn. Als je er uiteindelijk bij bent wil je er ook het maximale uit halen en wil je gewoon spelen. Ik hoop mijn debuut voor Kaapverdië te maken."
Donderdagavond 21 maart speelt Kaapverdië in het nationale stadion Cabo Verde, dat plaats biedt aan 15.000 toeschouwers, tegen Guyana. Drie dagen later speelt de ploeg in hetzelfde stadion tegen Equatoriaal-Guinea.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!