Afscheidstoernee van Rick Kruys moet leiden naar play-offs

Rick Kruys © Orange Pictures
Met nog negen wedstrijden op de kalender heeft VVV-Venlo de play-offs nog steeds binnen bereik. "En dat is iets waar ik absoluut afscheid mee wil nemen", zegt vertrekkend coach Rick Kruys.
De eerste horde is NAC en in Breda kan VVV een flinke stap in de goede richting zetten in een onderling duel met een directe concurrent.

Programma

"En na NAC volgen onder meer Willem II, Roda JC en FC Groningen", geeft Kruys nog maar eens de zwaarte van het programma in de komende weken aan. Daarin kan VVV een sleutelrol spelen voor de ploegen die spelen om rechtstreekse promotie, maar vooral ook voor zichzelf goede zaken kan doen.

Teleurstelling

Het aanstaande vertrek van Kruys uit De Koel werpt zijn schaduw in elk geval vooruit. "Ik realiseerde me deze week wel, dat ik dit ga missen. Want ik heb een fijne tijd hier." Bij de spelers was in elk geval een vorm van teleurstelling te bespeuren. "Ik was wel verrast en ook wel teleurgesteld, omdat ik fijn met hem werk", vertelt aanvaller Levi Smans. "Hij staat ook op een goede manier tussen de groep en daarom is het jammer dat hij gaat vetrekken."

Aansluiting

In september, bij de vorige ontmoeting tussen VVV en NAC, wonnen de Venlonaren overtuigend. Grote man destijds was Smans: "Ik scoorde binnen een kwartier twee keer, dus laten we hopen dat dit keer weer lukt." Vorige week won VVV thuis van FC Emmen, met Pepijn Doesburg als man van de wedstrijd met zijn winnende goal vlak voor tijd: "Dat was een heerlijk doelpunt", kijkt de lange spits nog één keer terug. "Dus daar geniet ik altijd wel even van." Trainer Kruys kijkt vooral vooruit, naar het duel in Breda: "We gaan daar heen om de volle buit mee terug te nemen, want alleen dan kunnen we aansluiting houden met de play-off plek. En daar wil ik alles aan doen, omdat ik goed wil afsluiten met de mensen met wie ik hier zo prettig werk."
De aftrap in het Rat Verlegh stadion is vrijdagavond om 20:00 uur en de wedstrijd js live te volgen via L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!