Seizoen Eaters ten einde na uitschakeling in play-offs

Een actie uit de wedstrijd tussen Eaters en Diez afgelopen zondag © PubliciteitVisie
De ijshockeyers van Snackpoint Eaters Limburg uit Geleen zijn uitgeschakeld in de play-offs van de BeNe League.
In de kwartfinale werd het beslissende derde duel van het Duitse Diez verloren na overtime. Daardoor zit het seizoen van Eaters er op.

Spannende wedstrijd

Een beslissend derde duel was nodig omdat Eaters vrijdagavond het eerste duel won in Duitsland en Diez afgelopen zondag de sterkste was tijdens het duel in Geleen. Het werd een spannende wedstrijd in Diez, waar de derde wedstrijd werd gespeeld. De Duitsers stonden op voorsprong na de eerste periode door een doelpunt van Hugo Turcotte. In de tweede periode trok Eaters de stand gelijk via Lars van Sloun.

Overtime

In de derde periode kwam Eaters een kleine zeven minuten voor het einde van de wedstrijd op achterstand. Niko Lehtonen scoorde voor de thuisploeg de 2-1. De ploeg van Jeffrey van Iersel moest daardoor scoren om uitschakeling te voorkomen. Dat lukte anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd via Kay Gielen. Doordat er geen winnaar was na 60 minuten werd er overtime gespeeld. Daarin viel al snel de beslissing. Na 37 seconden bezorgde Lehtonen Diez de overwinning en maakte hij een einde aan het seizoen van Eaters.

Prijs

De ploeg uit Geleen kan terugkijken op een seizoen waarin de BeNe League Cup werd gewonnen en de nationale bekerfinale werd bereikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!