Demi Schuurs naar kwartfinale Indian Wells

Schuurs staat met haar dubbelpartner in de kwartfinale. © Orange Pictures
Tennisster Demi Schuurs heeft zich samen met haar nieuwe partner Luisa Stefani geplaatst voor de kwartfinale van Indian Wells. Ze wonnen in de achtste finales van Ulrikke Eikeri en Hanyu Guo met 6-2 en 6-4.
Woensdag strijden Schuurs en Stefani voor een plekje in de halve finale in het grote WTA1000 toernooi, Indian Wells Open. Het toernooi, ook wel de BNP Paribas Open, wordt gezien als het grootste toernooi buiten de vier Grand Slams.

Gouden duo

Ze zijn nog niet lang samen, maar de uit Nieuwstadt afkomstige Demi Schuurs en Braziliaanse Luisa Stefani lijken een gouden duo te zijn. Een aantal weken geleden won Schuurs haar 18e dubbeltitel tijdens het WTA1000 toernooi in Qatar. Het was pas het tweede toernooi waarin de twee aan dezelfde kant van het net stonden, maar ze lijken goed op elkaar ingespeeld.

Moeilijke pot

In de kwartfinale nemen Schuurs en Stefani het op tegen de nummer één en twee in de dubbel ranking, Elise Mertens en Su-Wei Hsieh. Voor het duo is dit geen onmogelijke opgave. In de kwartfinale van het eerdere toernooi in Qatar kwamen ze elkaar al tegen in de kwartfinale. Deze wedstrijd werd ruim gewonnen door Schuurs en Stefani met 6-1 en 6-3. Later schreven ze het toernooi in het Midden-Oosten op hun naam.

Olympische Spelen

Voor de nummer vijftien van de wereld in het dubbelspel is het belangrijk om deze vorm door te trekken. Met genoeg punten kan ze eind juli in aanmerking komen voor de Olympische Spelen in Parijs. Schuurs heeft tot 10 juni de tijd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De directe inschrijvingen voor de Olympische Spelen zijn gebaseerd op de WTA-ranglijsten na Roland-Garros.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!