Op de baan is voor Verstappen wel alles zoals het moet zijn

Max Verstappen viert zijn overwinning in Saudi-Arabië. © Red Bull Racing
Een week die bij het Red Bull-team bol stond van politiek, intrige en spanningen, besloot Max Verstappen zoals Max Verstappen vrijwel iedere week besluit: met een racezege op zak.
Het zal de gemoederen amper doen bedaren, want een situatie met zowel Christian Horner als Helmut Marko aan boord bij het vlaggenschip van de Formule 1 lijkt niet houdbaar. Maar Verstappen toonde aan dat zijn sportieve prestaties er vooralsnog niet onder lijden.

Fantastisch

"Het was een fantastisch weekend voor het hele team", zei Verstappen na afloop van de GP van Saudi-Arabië. Hij moest slechts kortstondig de raceleiding afstaan aan Lando Norris, maar had vervolgens van niemand iets te duchten. "We moesten iets langer door op de banden dan we gewild hadden, maar we moesten wel. Aan het eind was het nog even lastig met koude banden en achterblijvers." Het moge duidelijk zijn dat 'lastig' in de wereld van Max Verstappen een relatief begrip is, want in de problemen raakte de drievoudig wereldkampioen nooit.

'Niets groter dan het team'

Teambaas Christian Horner, middelpunt van de storm die bij Red Bull woedt, liet na afloop geen mogelijkheid onbenut om de teamprestatie te roemen. "Een geweldig optreden van het team, ik ben trots hoe we op de baan gepresteerd hebben, zelfs met de tijdstraf van Perez. En Max leverde een masterclass af", aldus Horner tegenover Viaplay. Het is nog altijd onzeker of hij aan het roer blijft bij Red Bull. Hij uitte zich desgevraagd niet specifiek over de kwestie, maar voegde wel nog toe 'dat niets groter is dan het team'.

Ronden aftellen

Topadviseur Helmut Marko, die eerder dit weekend de steun van Max Verstappen kreeg, zag op het asfalt een onberispelijk optreden van het team. "We zijn heel gelukkig, beide rijders hadden een fantastische race, de auto was super en de strategie werkte. De eerste twee races op P1 en P2 eindigen is een knappe prestatie." Voor Verstappen was de winst in Djedda bovendien zijn honderdste podiumklassering in de Formule 1. "Maar ik was vooral de ronden aan het aftellen", lachte de drievoudig wereldkampioen. "Het was niet heel spannend, maar daardoor ook wel weer fijn. We hadden alles onder controle."

Rust in de tent

En ook Verstappen wijdde nog enkele stichtelijke woorden aan de onrust binnen Red Bull. Hij hoopt vooral dat de storm gaat liggen. "Ik denk dat iedereen redelijk duidelijk weet waar iedereen staat. We moeten rust in de tent hebben. En dat weet iedereen." Over twee weken gaat het Formule 1-seizoen verder in Australië. Verstappen verschijnt daar met 51 punten op zak als WK-leider, vóór Perez (36 punten) en Ferrari-coureur Charles Leclerc (28 punten).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!