Geen schijn van kans voor MVV bij Groningen

Maurice Verberne ziet dat 'zijn' MVV machteloos is in Groningen © Orange Pictures
MVV heeft met 3-0 verloren bij FC Groningen. Geen enkele echte kans kon de ploeg uit Maastricht creëren. Bij rust keek MVV al tegen een 2-0 achterstand aan. Een slechte zaak voor MVV met het oog op de play-offs.
De Maastrichtse ploeg zakt een plek en staat nu 13e. De achterstand op de play-off plekken is gegroeid naar vijf punten.

Geslachtofferd

Maurice Verberne begon met de te verwachten spelers aan de confrontatie. De wedstrijd werd gespeeld zonder MVV-aanhang. En binnen tien minuten keek de Maastrichtse ploeg tegen een achterstand aan. Een verre uittrap van doelman Hidde Jurjus werd verkeerd beoordeeld door Wout Coomans, het centrum lag open. Spits Romano Postema profiteerde en liet keeper Romain Matthys kansloos (1-0).
Drie minuten later redde de MVV-doelman op een lage bal van Jorg Schreuders. Özgür Aktas bracht daarna redding op de lijn. In de 20e minuut viel dan toch de 2-0. Een teruggelegde bal vanaf de achterlijn werd door Jorg Schreuders achter Matthys geplaatst. Maurice Verberne greep in en wisselde Wout Coomans voor Bryant Nieling.

Machteloos

MVV kon blij zijn dat het met de 2-0 kon gaan rusten. De thuisploeg had meerdere goede kansen, MVV geen één. Maar na zeven minuten spelen in de tweede helft viel de 3-0. Bij een aanval op links werd de bal centraal gespeeld naar Postema en hij scoorde zijn tweede van de avond. MVV had niets in te brengen aanvallend gezien. Een rumoerige week wordt daarmee 'in stijl 'afgesloten.
Voor MVV staat de derby tegen Roda JC op het affiche. Die wordt zondagmiddag 17 maart in Maastricht gespeeld. Zonder supporters uit Kerkrade.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!