Finaleplaats en nieuwe coach voor Handbal Groot Venlo

Een actie uit de wedstrijd tussen Handbal Groot Venlo en SEW © PubliciteitVisie
De vrouwen van Handbal Groot Venlo hebben de nationale bekerfinale bereikt. In eigen hal werd gewonnen van SEW: 32-26.
Daarnaast presenteerde de Venlose club de nieuwe coach voor komend seizoen. De Duitser René Baude wordt de opvolger van Robin Gielen.

Nieuwe finaleplaats

Handbal Groot Venlo was torenhoog favoriet voor de halve finale tegen SEW. In de competitie staan de Venlose vrouwen op de tweede plaats en is SEW terug te vinden op de zevende plaats. De ploeg van Robin Gielen stond bij rust met 14-12 voor en in de tweede helft liep de score verder op. Uiteindelijk werd het 32-26. Handbal Groot Venlo bereikte vorig jaar ook de finale en won toen de finale van VOC. Die ploeg is ook dit jaar de tegenstander in de finale. VOC won in de andere halve finale met 34-19 van VELO.

Bevo

Met de finaleplaats van Handbal Groot Venlo hebben twee Limburgse ploegen de bekerfinale bereikt. Dinsdag plaatste Bevo zich al voor de mannenfinale door Lions te verslaan.

Aldenkerk

De nieuwe trainer René Baude neemt komend seizoen het stokje over van Gielen. Baude, die net over grens woont, werd als speler geselecteerd voor de nationale Duitse jeugdselectie, maar twee kruisbandblessures zetten een streep door zijn actieve handbalcarrière. Op dit moment is hij hoofdtrainer bij TV-Aldenkerk, uitkomend in de 3e Bundesliga. Daar traint hij het eerste damesteam en de A-jeugd. "De brede ervaring, vanuit zijn professionele werk en als trainer, als ook zijn successen met dames- en jeugdteams, maakt dat René een uitstekend profiel heeft voor het hoofdtrainersschap", schrijft de club.

Flinke belasting

Gielen kondigde eind januari zijn vertrek aan bij Handbal Groot Venlo. Het reizen van en naar zijn woonplaats in België en de lange dagen in combinatie met zijn werk vormden een flinke belasting voor de hoofdtrainer. Gielen leidde de Venlose club onder meer naar de eerste landstitel en de eerste bekerwinst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!