Buchten opnieuw aankomstplaats etappe ZLM Tour

Dylan Groenewegen wint in 2019 in Buchten © OrangePictures
Buchten is dit jaar wederom de aankomstplaats voor een etappe in de ZLM Tour. In de tweede etappe starten de renners in Schijndel voor een 180 kilometer lange rit naar Buchten.
De ZLM Tour staat de laatste jaren bekend als een sprinterskoers.

Tour de France

De ZLM Tour is traditiegetrouw voor sprintersploegen een laatste test richting de Tour de France. De etappe in Buchten eindigde in het verleden op de Dorpstraat in een sprintersbal. Zo wisten Dylan Groenewegen en André Greipel als eerste hun wiel in Buchten over de streep te drukken. De afgelopen twee aankomsten in Buchten stond de rappe Italiaan Jakub Mareczko op de hoogste trede van het podium.

Sterke ploegen

De organisatie heeft ook dit jaar weer een aantal sterke ploegen voor de etappekoers weten te strikken. Maar liefst vijf WorldTour-teams starten op 5 juni in Westkapelle: Visma-Lease a Bike, DSM-Firmenich PostNL, Alpecin-Deceuninck, Astana en Intermarché-Wanty.
Verder is er ook een sterke deelname van Pro-Continentale teams. Tour de Tietema, Flanders-Baloise, Bingoal, Burgos, Bardiani, Tüdor, Corratec en Polti-Kometa zijn van de partij.

Mike Teunissen

Mike Teunissen was in 2019 de laatste eindwinnaar van de ZLM-Tour. De renner die toen reed voor team Jumbo-Visma, veroverde in Buchten de leiderstrui, die hij in de resterende etappes niet meer afstond.

Etappeschema ZLM Tour 2024:

5 juni: Tijdrit Westkapelle (13 km)
6 juni: Etappe Middelburg-Wissenkerke (189 km)
7 juni: Etappe Schijndel-Buchten (180 km)
8 juni: Etappe Roosendaal-Roosendaal (173 km)
9 juni: Etappe Oosterhout-Oosterhout (158 km)
Welke renners er aan de etappewedstrijd meedoen wordt binnenkort bekend gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!