VVV-Venlo en trainer Rick Kruys na seizoen uit elkaar

VVV-trainer Rick Kruys © Orange Pictures
Coach Rick Kruys is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van VVV-Venlo. De trainer wil zijn aflopende contract niet verlengen.
Kruys vertrekt zodoende aan het eind van dit seizoen, na een dienstverband van twee jaar, bij de club uit Venlo. Ook assistent Frank van Kempen verdwijnt uit de technische staf. Zijn contract wordt niet verlengd.

Moeilijk

"Het was een hele moeilijke keuze, maar mijn gevoel zegt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging", zo licht Kruys zijn besluit toe. "Ik ben erop gebrand om dit mooie avontuur goed af te sluiten." VVV had de verbintenis van de trainer graag verlengd, zo bekent interim technisch manager Marc van Hintum. "We hadden Rick graag langer in Venlo willen houden, maar we respecteren zijn beslissing."

Respect

Kruys dwingt met zijn werkwijze en de prestaties respect af bij VVV. Financiële problemen zorgden ervoor dat de doelstellingen voor het huidige seizoen bijgesteld moesten worden, maar desondanks zijn de Venlonaren nog volop in de race voor plaatsing voor de play-offs. VVV bivakkeert op de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Play-offs

VVV is momenteel de nummer elf in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen wist Kruys zich met het team te plaatsen voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Daarin strandde VVV in de halve finale, na een penaltydebacle tegen Almere City.
Het is nog onduidelijk wie Kruys volgend seizoen als trainer in de Koel gaat opvolgen.

Assistent weg

Ook assistent-trainer Frank van Kempen staat komend seizoen niet meer op het Venlose trainingsveld. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd vanwege de financiële situatie van de club. VVV heeft ervoor gekozen dat de nieuwe hoofdtrainer van volgend seizoen zal worden bijgestaan door één assistent-trainer in plaats van twee. Van Kempen startte in 2022 aan zijn tweede periode als assistent-trainer in De Koel. "Ik was heel graag gebleven, want ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en werk heel prettig samen met de mensen bij VVV. De situatie is echter zoals hij is en helaas betekent dat het einde van onze samenwerking", zegt Van Kempen.

Tering naar de nering

VVV rondde vorige maand een WHOA-procedure succesvol af. Daardoor raakte de club voor een deel uit de financiële problemen. Interim algemeen directeur Ruud Timmermans waarschuwde toen al dat VVV nog steeds financieel "de tering naar de nering moet blijven zetten". Ook organisatorisch sloot Timmermans maatregelen niet uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!