Sterk deelnemersveld naar Volta NXT Classic

Kaden Groves wint de Volta Limburg Classic in 2023 © George Deswijzen
De Volta NXT Classic kent dit jaar een sterk deelnemersveld. Onder andere de WorldTour teams Alpecin–Deceuninck, Intermarché-Wanty en Visma-Lease a Bike staan aan de start. Bij de vrouwen doet het Limburgse SD Worx-Protime mee aan de wielerkoers.
Nog minder dan een maand en dan staat de 49e Volta NXT Classic op de wielerkalender. Zaterdag 30 maart wordt de Volta NXT Classic voor mannen en vrouwen verreden. Twee dagen later, op Paasmaandag 1 april is de toertocht.

Visma-Lease a Bike

De Volta NXT Classic voor mannen is een koers van bijna 200 kilometer door het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. Op de zaterdag starten bij de mannen 3 WorldTour teams en 5 UCI Pro Teams. Met het binnenhalen van die acht teams verschijnt er opnieuw een sterk deelnemersveld aan de start van de voormalige 'Hel van het Mergelland'.

SD Worx-Protime

Naast de mannen zullen ook de vrouwen weer hun eigen Volta NXT Classic rijden. Onder de deelnemers bij de vrouwen bevindt zich het beste vrouwenteam van de wereld, afkomstig uit Limburg, Team SD Worx-Protime, dat zijn opwachting zal maken aan de start in de Diepstraat te Eijsden. De voorlopige deelnemerslijst van de vrouwen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Erelijst

Tijdens de koers nemen een aantal ervaren WorldTour-teams het op tegen opleidingsploegen van grote wielerploegen. Aangevuld met Nederlandse continentale ploegen. In 2023 wist Kaden Groves van Alpecin-Deceuninck als eerste over de streep in Eijsden te komen. Bij de vrouwen was Mischa Bredewold in 2023 de sterkste van de wielerklassieker.

Doorbraak

Koersdirecteur, Roy Packbier, is trots om deze teams te presenteren: "Je merkt de afgelopen jaren weer enorm dat een aantal grote teams de Volta NXT Classic vast op hun kalender hebben staan. En dan met name om hun talentvolle renners aan het echte werk te laten ruiken. Met winnaars als Stefan Küng, Jan Tratnik, Arnaud de Lie en Kaden Groves hebben we de afgelopen jaren een aantal hele mooie winnaars gehad. De Volta NXT Classic was voor al deze renners hun definitieve doorbraak."

Amstel Gold Race

Volgens Packbier zullen de ploegen die deelnemen aan de Volta NXT Classic dit jaar geregeld te zien zijn in diverse World Tour-wedstrijden. "Zo staan diverse ploegen twee weken na de Volta NXT Classic ook aan de start van de Amstel Gold Race."
De wielerwedstrijd van zaterdag 30 maart is vanaf 11:45 uur live te zien op L1 TV. Op vrijdag 29 maart is er een voorbeschouwingsprogramma om 19:00 uur op L1 TV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!