Kopecky bezorgt SD Worx winst in Strade Bianche

Lotte Kopecky juicht na haar zege in de Strade Bianche © ANP
Lotte Kopecky van de Limburgse formatie SD Worx - Protime heeft de Strade Bianche gewonnen.
De wereldkampioene rekende in de laatste kilometer af met haar Italiaanse medevluchtster Elisa Longo Borghini. Demi Vollering, eveneens van SD Worx, eindigde als derde.

Toscane

De 28-jarige Kopecky won de koers in Toscane, over deels onverharde wegen, ook al in 2022. Vollering viel aan op de Colle Pinzuto, op ruim 18 kilometer van de finish, en niet veel later nog eens waarmee ze het aantal rensters dat haar kon volgen verder beperkte. De Poolse Katarzyna Niewiadoma, vierde in de einduitslag, en Longo Borghini pikten aan, niet veel later gevolgd door Marianne Vos.

Hellende grindstrook

Net voor de laatste hellende grindstrook (Le Tolfe) sloot weer een aantal rensters aan. Niewiadoma versnelde, maar Vollering bleef in haar wiel met Kopecky in haar spoor. Longo Borghini meldde zich vooraan, net als Shirin van Anrooij die na een nieuwe versnelling van Vollering toch moest lossen.

Aanval

Kopecky viel 10 kilometer voor de finish aan en kreeg Longo Borghini mee. Achter het tweetal deed Vollering geen trap te veel meer met haar ploeggenote vooraan. Van Anrooij kon weer aansluiten en werd vijfde, Vos eindigde als negende.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!