VVV speelt gelijk bij Helmond Sport

Oud-VVV speler Joeri Schroijen voorkwam de uitzege van VVV. © Orange Pictures
VVV heeft opnieuw een uitwedstrijd niet winnend kunnen afsluiten. De Venlonaren kwamen wel nog op voorsprong, maar in de tweede helft maakte Joeri Schroijen de gelijkmaker voor Helmond Sport.
De laatste uitzege van VVV blijft zo staan op 10 november 2023.

Dominant VVV

VVV-Venlo schoot uit de startblokken op bezoek in Helmond. Gesterkt door een vol uitvak wilde de Venlonaren de 0-4 nederlaag eerder dit seizoen tegen Helmond zo snel mogelijk rechtzetten. Dat het in de eerste 20 minuten niet lukte kon wonderlijk genoemd worden, want VVV creëerde een aantal hele grote kansen in de openingsfase, terwijl Helmond Sport daar niets tegenin kon brengen.

Loon naar werken

De zeer verdiende voorsprong voor VVV kwam na ruim een half uur spelen. Levi Smans probeerde een voorzet van Thijme Verheijen in te koppen, maar kwam net niet aan de bal. Het bleek wel de ideale afleidingsmanoeuvre te zijn voor doelman Wouter van der Steen. Want de bal kwam tegen de paal en met miraculeus effect stuiterde de bal vervolgens in het doel. Ook na de voorsprong bleef VVV op zoek naar de 0-2, maar moest in eerste instantie genoegen nemen met een 0-1 ruststand.

Ander spelbeeld

Direct na rust gaf VVV de voorsprong bijna uit handen. Een terugspeelbal van Martijn Berden was veel te kort waardoor Alvaro Marin Sesma oog in oog kwam met Delano van Crooij, waarbij de Venlose doelman uitstekend ingreep en de voorsprong intact bleef. Het bleek wel een voorbode voor een moeilijkere fase, waarbij Helmond Sport de betere kansen kreeg. Na een ruim uur spelen kwam wel de gelijke stand op het bord. Uitgerekend Weertenaar en ex-VVV speler Joeri Schroijen was verantwoordelijk voor de 1-1.

Stand blijft gelijk

De grootste kans na de gelijkmaker was voor VVV. De Griek Michalis Kosidiskan vrij koppen, maar zijn poging ontbeerde de richting om Van Der Steen te verschalken. Het was wel een opmaat naar meer kansen en de jacht op de eerste uitzege dit kalenderjaar. Maar het echte overwicht van de eerste helft bleef uit waardoor Rick Kruys met zijn ploeg genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel. Uiteindelijk mocht VVV daar nog blij mee zijn. Vlak voor tijd voorkwam Van Crooij een nederlaag door een enorme kans van invaller Håkon Lorentzen onschadelijk te maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!