Roda JC behaalt een moeizaam gelijkspel bij Telstar

Lucas Beerten en Calvin Raatsie van Roda JC. © Orange Pictures
Roda JC heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Telstar. Dat gelijkspel was mede te danken aan doelman Calvin Raatsie, die de ploeg uit Kerkrade meermaals op de been wist te houden.
Dankzij het puntje blijft Roda op de tweede plaats staan, één punt voor op komende tegenstander ADO Den Haag.

Telstar in vorm

Roda wist op voorhand dat de uitwedstrijd in Velsen-Zuid geen eenvoudige opgave zou zijn. Ondanks dat Telstar op de zeventiende plaats staat, werd onder interim-trainer Ulrich Landvreugd nog niet verloren. Dat werd na een kwartier al bevestigd toen Youssef El Kachati de score opende voor Telstar in een rebound. Voor Roda waren er enkel serieuze kansen voor Walid Ould-Chikh en Arjen van der Heide in de eerste helft.

Schade nog beperkt

De voorsprong was gezien het spelbeeld niet onverdiend. De ploegen waren gelijkwaardig op het veld en na een halfuur mocht Roda van geluk spreken dat de achterstand niet verdubbeld werd. Na goede combinaties kon Tim van de Loo van dichtbij vrij inschieten, maar Raatsie bracht knap redding met een reflex. Vanaf dat moment ontstond er meer frustratie bij de Kerkradenaren en kreeg Telstar de meeste kansen. Vlak voor rust moest Raatsie opnieuw tot het uiterste gaan om de marge op één te houden na de eerste helft.

Roda komt terug

In de tweede helft kwam Roda veel beter uit de kleedkamer. Er werd weer sneller en beter gecombineerd en dat leverde direct de druk op die ze in het eerste bedrijf niet konden zetten. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Bij een corner sloeg doelman Ronald Koeman jr. de bal in de voeten van spits Václav Sejk die in één keer binnen schoot: 1-1. Waar de verwachting was dat Roda de wedstrijd naar zich toe zou trekken, ontstond toch hetzelfde beeld als in de eerste helft in de daaropvolgende fase.

Overleven

Telstar werd steeds gevaarlijker. Een enorme kans voor invaller Cain Seedorf werd opnieuw gekeerd door Raatsie en even later schoot spits Danzell Gravenberch in het zijnet. Diezelfde Gravenberg zag ook een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Doordat Telstar de trekker niet wist over te halen bleef er hoop op dat ene beslissende moment voor Roda. De Kerkradenaren sloegen dit seizoen al vele malen toe in het laatste kwartier, maar dat was Roda deze moeilijke avond in Velsen-Zuid niet gegeven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!