MVV - FC Dordrecht definitief gestaakt bij 1-3 stand

Ondanks een doelpunt van Livramento was MVV kansloos © PubliciteitVisie
De wedstrijd tussen MVV en FC Dordrecht is met nog een tiental minuten te spelen definitief gestaakt bij de stand 1-3. Het was lang onduidelijk of het duel uitgespeeld werd. Daar leek het wel op, maar nadat de wedstrijd zo'n drie kwartier had stilgelegen, kwam het bericht dat het restant deze vrijdagavond niet meer werd gespeeld.
In de slotfase werd het duel twee keer keer stilgelegd omdat het onrustig was rondom het veld. Supporters daagden elkaar uit. Daarna zorgde een medisch ongeval voor drie kwartier vertraging.

Zwak begin

Beide clubs deden nog mee voor de 3e periode, maar dan móest er gewonnen worden. Al vroeg in de wedstrijd was het duidelijk dat dit voor MVV een hele zware opgave zou worden. Een schot nét naast van Marko Kleinen in de eerste minuut was het eerste wapenfeit van deze vrijdagavond in stadion De Geussselt. Drie minuten later was het wel raak aan de andere kant: 0-1. 'Natuurlijk' via Mathis Suray.
De aanvoerder had ook twee keer gescoord in Dordrecht (2-2). Na acht minuten werd de achterstand verdubbeld. De voorzet bij de 0-2 rolde via Romain Matthys in het MVV-doel (e.d.). De thuisploeg speelde slordig. De gasten aasden op meer. En de 0-3 viel vlak voor rust, met hulp van doelman Matthys. Hij schoot de bal zomaar in de voeten van Dordrecht-speler Illias Sebaoui. Die nam dat cadeautje graag aan en strafte het slecht uitverdedigen af (44').

Rust

Onder gefluit zochten de MVV'ers de kleedkamer op. Met dezelfde elf en met veel inzet en energie begon MVV aan de 2e helft. Dat bood Dordt kansen in de omschakeling. Na een uur wisselde trainer Maurice Verberne: Mart Remans en Marko Kleinen gingen eraf voor Tunahan Tasçi en Nabil El Basri. Meteen daarna viel de 1-3. Dailon Livramento maakte - op aangeven van Bryan Smeets - de goal (61'). Het is Livramento's elfde doelpunt van dit seizoen.

Gestaakt

Rond de 83e minuut werd een beker uit het uitvak op het veld gegooid. Het duel werd een paar minuten opgeschort. Dieperink hervatte de wedstrijd maar na amper twee minuutjes legde de scheids het spel weer stil. Het bleef onrustig rondom het veld en een supporter moest medische zorg krijgen. Toen dat gebeurd was, werd er lang gewacht. Het leek erop dat het restant na dik drie kwartier uitgespeeld zou worden, dat gebeurde uiteindelijk toch niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!