Talent van de maand Van Bommel geselecteerd voor Jong Oranje

Ruben van Bommel in actie voor Jong Oranje © Orange Pictures
Ruben van Bommel heeft zijn eerste individuele prijs in de Eredivisie binnengehaald. De aanvaller is in februari uitgekozen als 'Johan Cruijff Talent van de Maand'
Bovendien is het 19-jarige talent uit Meerssen opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje.

Concurrentie

Van Bommel versloeg onder andere Johan Bakayoko van PSV , Oscar Fraulo van FC Utrecht en zijn teamgenoot Wouter Goes, in de maandverkiezing. De prijzen worden gekozen op basis van statistieken van Opta en stemmen van voetballiefhebbers.

Eerste individuele prijs

Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan de speler onder de 21 jaar die het beste heeft gepresteerd in de maand februari. De 19-jarige speler is de zoon van oud-international Mark van Bommel en kleinzoon van oud-bondscoach Bert van Marwijk.

Uitblinker

Van Bommel, die vorige week nog twee keer scoorde tegen Ajax, maakte indruk met zijn prestaties. Hij speelde vier wedstrijden in februari en wist twee doelpunten te maken. Dit maakte hem de jongste speler in de geschiedenis van AZ die minstens twee keer scoorde in één eredivisieduel. Opvallend was dat hij slechts drie schoten op doel nodig had om deze doelpunten te maken.

Meeste dribbels

Naast zijn doelpunten was Van Bommel ook de speler met de meeste dribbels, maar liefst negen stuks. Na Vangelis Pavlidis en Sven Mijnans had hij de meeste schoten namens AZ .Hij werd door de fans verkozen tot 'KPN Man of the Match' in de wedstrijd tegen Ajax.

SV Meerssen

Als onderdeel van zijn prijs ontvangt Van Bommel een cheque van 2500 euro voor zijn voormalige club SV Meerssen. Ook wordt er 5000 euro gedoneerd aan de Johan Cruyff Foundation ter stimulering voor maatschappelijke projecten.

Jong Oranje

Dat is niet het enige goede nieuws voor Van Bommel. Vanmiddag maakte Michael Reiziger de voorselectie bekend van Jong Oranje met daarin een plekje voor Van Bommel. Oranje speelt op 21 maart tegen Jong Noorwegen. Vier dagen later spelen ze het EK-kwalificatie duel tegen Moldavië.

Calvin Raatsie

Ook Roda JC keeper Calvin Raatsie is geselecteerd voor Jong Oranje. Voor de 22-jarige sluitpost is dat een mooie bevestiging van zijn goede optredens in het Kerkraadse doel. Voor Roda-trainer Bas Sibum komt de uitverkiezing van zijn vaste doelman minder goed uit. Raatsie mist hierdoor op 23 maart de thuiswedstrijd tegen NAC.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!