Van Bommel met Antwerp opnieuw naar bekerfinale

Mark van Bommel opnieuw naar bekerfinale © Orange Pictures
Mark van Bommel heeft met zijn ploeg Antwerp FC voor het tweede seizoen op rij de finale van beker van België bereikt.
In de halve eindstrijd werd KV Oostende in twee duels uitgeschakeld. Donderdagavond viel de beslissing. In het Bosuil stadion was de regerend bekerhouder veel te sterk voor de tweedeklasser: 3-0.

Krachtsverschil

Waar Oostende vorige week de landskampioen nog aardig kon bijbenen (1-1), liet Antwerp er in eigen huis geen misverstand over bestaan en stond het binnen een half uur al op een overtuigende 2-0 voorsprong. Kustploeg Oostende verloor in de voorbereiding op dit seizoen een oefenduel van Roda JC en staat op dit moment op de dertiende plek in de competitie. Het krachtsverschil met de bekerwinnaar van vorig seizoen was dus logisch., maar werd pas vlak voor tijd bekrachtigd met een derde treffer.

Prolongeren

Met die finaleplek is Van Bommel opnieuw op weg naar een hoofdprijs in België. Na de landstitel, nationale beker en supercup van vorig jaar, draait het elftal nu een stroever seizoen en schrijft de club dieprode cijfers maar levert Van Bommel desondanks opnieuw een topprestatie. De coach uit Meerssen leidt zijn ploeg in de competitie richting de play-offs om de landstitel te kunnen prolongeren én is er nu dus ook de mogelijkheid om dat te gaan doen in de Croky Cup.

Concurrent

De finale, in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel, staat gepland op zaterdag 9 mei. Union St-Gilles, ook een van de concurrenten in de strijd om de landstitel is dan de tegenstander.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!