Licentie van Limburg Lions ingetrokken

Jasper Adams van handbalclub Lions. © Publiciteitvisie.nl
De licentiecommissie van het Nederlands handbalverbond heeft de licentie van handbalclub Limburg Lions ingetrokken. Daardoor kan de club uit Sittard-Geleen niet deelnemen aan de binnenkort te starten HandbalNL-League.
Limburg Lions gaat in beroep tegen deze beslissing.

Verrassing

Het nieuws over het niet toekennen van de licentie om deel te nemen aan de Nederlandse competitie is als een bom ingeslagen. "Het is een grote verrassing", laat bestuurslid Evert Hoiting weten. "We gaan uiteraard in beroep tegen deze beslissing van de onafhankelijke licentiecommissie."

Geen argument

Wat Hoiting op dit moment stoort, is dat de licentiecommissie geen motivatie heeft genoemd waarom de handbalclub niet aan de competitie mag beginnen. Het bestuur hoopt op korte termijn de reden van ontzegging van de licentie te horen. "Ze verwijzen naar een bepaald artikel in de regelgeving en daar blijft het dan bij." De handbalclub zal even moeten afwachten wat de reden van afwijzing is, om daarna het bezwaar te kunnen onderbouwen.

Failliet

Tophandbal Zuid-Limburg werd vorige week failliet verklaard. De club kon niet voldoen aan de eis van 50.000 euro van hun voormalige Portugese speler Ramos, en vroeg daarop zelf het faillissement aan.

Wel bekerhandbal

Ondanks het niet verlenen van een licentie om deel te nemen aan de Nederlandse competitie mag de club wél de Belgisch-Nederlandse BENE-League competitie uitspelen. Ook de deelname bekertoernooi loopt op dit (nog) moment geen gevaar. Hierin komt Lions in de halve finale uit tegen provinciegenoot Bevo HC. De ploeg uit Sittard-Geleen werd vorig seizoen nog kampioen van Nederland.

Doorstart

Volgens Evert Hoiting blijft het bestuur gewoon werken aan een doorstart van de vereniging. "Daarin gaan we gewoon verder met de zaken waarmee we bezig waren. Ik heb ook goede hoop dat we na indienen van ons bezwaarschrift toch aan de competitie in de HandbalNL-Leage kunnen gaan deelnemen. Het is nog een dikke maand voordat deze competitie begint. Ze moeten van goede huize komen om ons daarin niet toe te laten", besluit de bestuurslid Hoiting strijdvaardig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!